Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πως αποτίμησε ο Μητσοτάκης τη σχέση του με την Μέρκελ

Πως αποτίμησε ο Μητσοτάκης τη σχέση του με την Μέρκελ

«Τιμώ την ευθυκρισία της, η ίδια έχει πει πως σε κάποιες στιγμές ζήτησε πολλά από τους Έλληνες, την ίδια ώρα όμως και σε άλλες περιόδους δεν άκουσε τους υπουργούς της και τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της Ελλάδος στην ΕΕ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης της Α. Μέρκελ στην Αθήνα

«Με την Μέρκελ θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε έναν απολογισμό των ελληνογερμανικών σχέσεων» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την επίσκεψή στης στην Αθήνα στις 28-29 Οκτωβρίου.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η για 16 χρόνια καγκελάριος της Γερμανίας έχει ταυτίσει την πορεία της με τις μεγάλες αλλά και δύσκολες στιγμές της Ευρώπης και εξέφρασε το σεβασμό του προς την κα Μέρκελ με αφορμή το γεγονός ότι ήταν η τελευταία της παρουσία σε ευρωπαϊκό συμβούλιο και επεσήμανε σχετικά με το ρόλο της στα ευρωπαϊκά πράγματα ότι η διαμόρφωση συναινέσεων είναι αναγκαία για να λαμβάνει αποφάσεις το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε έχει η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ ότι η λιτότητα που επεβλήθη ήταν πάνω από αυτό που άντεχε η ελληνική οικονομία.

«Τιμώ την ευθυκρισία της, η ίδια έχει πει πως σε κάποιες στιγμές ζήτησε πολλά από τους Έλληνες, την ίδια ώρα όμως και σε άλλες περιόδους δεν άκουσε τους υπουργούς της και τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της Ελλάδος στην ΕΕ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024