Σε περίπτωση που οι ισχυρισμοί ευσταθούν, πρόκειται για ένα σοβαρό ατόπημα που θυμίζει άλλες εποχές

Με το #MeToo να έχει σηκώσει κύματα στην ελληνική κοινωνία, συχνά αισθανόμανστε μια ενδεχομένως αδικαιολόγητη αισιοδοξία ότι η ισότητα των γυναικών έχει έρθει πιο κοντά για τη χώρα μας.

Στη συνέχεια, όμως, πράγματα όπως η πρόσκληση που φημολογείται ότι απεστάλη στους επίσημους για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, μας κάνουν να βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο σκοτεινά – και ενδεχομένως ρεαλιστικά.

Χρήστρια του Facebook που ζει και εργάζεται στη συμπρωτεύουσα, ανάρτησε σήμερα στην πλατφόρμα μια φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει την πρόσκληση που έλαβαν για την επερχόμενη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη οι επίσημοι.

Πού είναι το πρόβλημα; Στη φωτογραφία, απεικονίζεται το διάγραμμα των θέσεων, προκειμένου οι προσκεκλημένοι να γνωρίζουν πού θα καθίσουν. Και μαζί με τους αναμενόμενους διαχωρισμούς, όπως «πολιτικές αρχές», «ξένες αρχές», «στρατιωτικές αρχές», εμφανίζεται και το πιο απροσδόκητο – αλλά ιδιαιτέρως εύγλωττο – «χώρος γυναικών».

Η χρήστρια συνοδεύει την ανάρτησή της με το παρακάτω κείμενο:

«Η πίσω όψη της πρόσκλησης για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μηπως στη θέση 5 θα έπρεπε να γράφει σύζυγοι επίσημων και όχι γυναίκες; Στο 2021 είμαστε. Δηλαδή ο σύζυγος μιας επίσημου που θα καθίσει; Για παράδειγμα ο σύντροφος της Προέδρου της Δημοκρατίας. Τι ρωτάω τώρα ε;».

Πράγματι, σε περίπτωση που η δημοσίευση είναι αληθής, το πνεύμα της πρόσκλησης σε καμιά περίπτωση δεν αρμόζει στο 2021.

Δείτε τη δημοσίευση:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr