Οι πάροχοι πρόσβασης στο Διαδίκτυο συλλέγουν «τρομακτικούς» όγκους δεδομένων για τους συνδρομητές τους, διαπιστώνει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ.

Ορισμένες εταιρείες καταγράφουν ποιες σελίδες επισκέπτονται οι χρήστες, τι βίντεο βλέπουν, ακόμα και ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν τη φυλετική προέλευση και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters η επικεφαλής της Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) Λίνα Καν.

Το συμπέρασμα προκύπτει από δεδομένα που ζήτησε και έλαβε η FTC από τις εταιρείες AT&T, Verizon Wireless, Charter, Xfinity, T-Mobile και Google (η οποία προσφέρει συνδέσεις οπτικών ινών στις ΗΠΑ), καθώς και από διαφημιστικές εταιρείες που συνεργάζονται με την AT&T και Verizon.

«Η έκθεση διαπίστωσε ότι, ακόμα και στις περιπτώσεις που οι πάροχοι ισχυρίζονται ότι προσφέρουν στους πελάτες ορισμένες επιλογές όσον αφορά το πώς συλλέγονται και χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους, πρακτικά οι χρήστες συχνά εμποδίζονται από το να το πράξουν λόγω σχεδιαστικών αποφάσεων που καθιστούν περίπλοκη, δύσκολη ή σχεδόν αδύνατη την εξαίρεσή τους από τη συστηματική παρακολούθηση» δήλωσε η Καν, η οποία χαρακτήρισε «τρομακτικό» τον όγκο των δεδομένων.

Η Comcast δήλωσε στο Reuters ότι δεν συλλέγει τα ιστορικά περιήγησης στο Διαδίκτυο, ούτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν οι χρήστες. Η Google και η Verizon αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες δεν απάντησαν στο αίτημα του πρακτορείου. ΙΗ ΙΟμ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr