Ο Μουτμαΐν δήλωσε ότι τόσο η νέα του θέση για αστυνόμευση της κοινότητας όσο και η προηγούμενη, ως επικεφαλής του σώματος βομβιστών αυτοκτονίας, είναι προς την ίδια κατεύθυνση, αυτή της επιβολής της ισλαμικής τάξης

Ένας οπλαρχηγός των Ταλιμπάν, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τους βομβιστές αυτοκτονίας στην Καμπούλ, επελέγη επικεφαλής της αστυνομίας σε μια από τις περιοχές της αφγανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, ο 39χρονος Μαουλάουι Ζουμπαΐρ Μουτμαΐν είναι ο προϊστάμενος πρώην ανταρτών Ταλιμπάν, οι οποίοι δεν έχουν λάβει την παραμικρή εκπαίδευση επιβολής του νόμου, ούτε πληρώνονται.

Επιβάλλουν μόνο τον ισλαμικό νόμο της Σαρία, αν και δεν είναι σαφές αν υπάρχει ενιαία λίστα κανονισμών που ακολουθούν οι νέοι αυτοί υπεύθυνοι για την επιβολή της τάξης.

Ο Μουτμαΐν δήλωσε ότι τόσο η νέα του θέση για αστυνόμευση της κοινότητας όσο και η προηγούμενη, ως επικεφαλής του σώματος βομβιστών αυτοκτονίας, είναι προς την ίδια κατεύθυνση, αυτή της επιβολής της ισλαμικής τάξης.

«Προηγουμένως υπηρετούσα το Ισλάμ, και τώρα πάλι υπηρετώ το Ισλάμ, δεν υπάρχει διαφορά» έχει δηλώσει ο ίδιος, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

«Πραγματικά, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι οι Ταλιμπάν έχουν ιδέα πώς να διοικούν μια χώρα» σχολιάζει στο ίδιο έντυπο ο ειδικός του Ινστιτούτου Ειρήνης των Ηνωμένων Πολιτειών, Ασφαντιάρ Μιρ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr