Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
1 εκατομμύριο ευρώ θα κοστίσει το νέο σύγχρονο πάρκο Παλλήνης

1 εκατομμύριο ευρώ θα κοστίσει το νέο σύγχρονο πάρκο Παλλήνης

Ένα νέο τοπόσημο δημιουργεί ο Δήμος Παλλήνης. Αφορά την κατασκευή ενός πάρκου που θα εκτείνεται σε 60 στρέμματα και θα περιλαμβάνει εκτός από 1000 δέντρα, υπαίθριο γυμναστήριο, πλήρες δίκτυο πυρόσβεσης, ύδρευσης και άρδευσης, αντιπυρική ζώνη και τάφρο ομβρίων

Το νέο αυτό πάρκο αναμένεται να συμβάλει στο ισοζύγιο πρασίνου της περιοχής που τα τελευταία χρόνια πυκνοκατοικήθηκε με συνέπεια να περιοριστούν οι ελεύθεροι χώροι. Όπως και στη περιοχή του Γέρακα, του Δήμου Παλλήνης όπου η πλειοψηφία των νεόδμητων σπιτιών την τελευταία εικοσαετία άφηναν ελάχιστα τετραγωνικά κήπων.

Όπως ανακοινώθηκε, η δημιουργία του νέου Πάρκου οριστικοποιήθηκε χθες με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Αστικού Άλσους Πανοράματος Παλλήνης, έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων, από τον  Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Παλλήνη, Θανάση Ζούτσο.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, μελετήθηκε και θα κατασκευαστεί από τον Δήμο Παλλήνης. Αποτελεί μια από τις δεσμεύσεις του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου.

Με την υπογραφή της, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, ύψους 750.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο Δήμος Παλλήνης, θα συμβάλλει με 250.000 ευρώ, από ιδίους πόρους. Πλέον, ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου.

Η Προγραμματική Σύμβαση υπογράφηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Θανάση Αυγερινού.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο δημοτικό πάρκο του Δήμου Παλλήνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων καθώς επίσης και μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις αναδάσωσης, προστασίας και ανάδειξης του Πεντελικού Όρους.

Προβλέπεται εκτεταμένη φύτευση περισσοτέρων των 1.000 δέντρων και θάμνων ενώ μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, παγκάκια, βρύσες καθώς και υπαίθριο γυμναστήριο. Το πάρκο θα διαθέτει πλήρες δίκτυο πυρόσβεσης, ύδρευσης και άρδευσης, αντιπυρική ζώνη και τάφρο ομβρίων.

Αυτά τα έργα συμβάλλουν πολύ στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου μιας κοινωνίας και στη προαγωγή της δημόσιας υγείας. Αυτό όμως, που ακόμη για λόγους που οι πάντες αγνοούνε, δεν φαίνεται να ευαισθητοποιεί τη διοίκηση του δήμου Παλλήνης είναι η απομάκρυνση των υπέργειων Πυλώνων υψηλής τάσης που εφάπτονται πολυάριθμων κατοικιών και επηρεάζουν χιλιάδες άλλες στη περιοχή του Γέρακα. Αν η υγεία αποτελεί προτεραιότητα για μια διοίκηση είναι σε όλες της τις πτυχές. Στασιμότητα επικρατεί στο θέμα αυτό και από ότι φαίνεται όταν μετά από τόσα χρόνια διακυβέρνησης Θανάση Ζούτσου δεν υπάρχει, εξ όσων γνωρίζουμε, κάποια εξέλιξη μάλλον δεν θα υπάρξει ποτέ.

Μάλιστα τον δρόμο του τρόπου απομάκρυνσης έδειξε η διοίκηση του δήμου Αγίας Βαρβάρας, όπου ο δήμαρχος ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με το θέμα αυτό και με την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, εντάχθηκε η υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. «Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί αφάνταστα διότι η εκτέλεση αυτού του έργου θα αλλάξει την πόλη μας και τη ζωή μας. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν να ακουστεί η φωνή μας. Θα μείνουμε σε εγρήγορση ωσότου απομακρυνθεί οριστικά ο εφιάλτης από την πόλη μας», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος. Ο εφιάλτης θα φύγει από την Αγία Βαρβάρα λοιπόν. Αλλού;

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024