Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από τις αναφορές που έκαναν λόγο για κερδοσκοπικές συναλλαγές από ανώτερα στελέχη.

Ασυμβίβαστες κρίθηκαν οι συναλλαγές σε ομόλογα και μετοχές των ανώτερων στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της αγοράς στους διαμορφωτές της πολιτικής.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από τις αναφορές που μιλούσαν για κερδοσκοπικές συναλλαγές από ανώτερα στελέχη.

Ειδικότερα, η Federal Reserve απαγορεύει στους ανώτατους και ανώτερους αξιωματούχους να αγοράζουν μεμονωμένες μετοχές και ομόλογα, ενώ περιορίζει επίσης και τις ενεργές συναλλαγές μετά από ένα σκάνδαλο που οδήγησε στην αποχώρηση δύο περιφερειακών προέδρων και υπονόμευσε την εμπιστοσύνη στην κεντρική τράπεζα.

Stop σε αγορές και πωλήσεις σε περίοδο αυξημένου στρες στις αγορές

Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις, ανώτερα στελέχη της Fed θα περιοριστούν στην αγορά διαφοροποιημένων επενδυτικών οχημάτων, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια.

Επίσης, στις σχετικές αποφάσεις, αναφέρεται ότι «για να αποτραπεί ακόμη και η εμφάνιση οποιασδήποτε σύγκρουσης συμφερόντων στο χρονοδιάγραμμα των επενδυτικών αποφάσεων», θα πρέπει να υπάρξει ειδοποίηση 45 ημερών πριν την αγορά και την πώληση τίτλων, λήψη προηγούμενης έγκρισης για τέτοιες συναλλαγές και διατήρηση επενδύσεων για τουλάχιστον ένα έτος.

Επιπλέον, «δεν θα επιτρέπονται αγορές ή πωλήσεις κατά τη διάρκεια περιόδων αυξημένου στρες στις χρηματοπιστωτικές αγορές», ανέφερε η Fed.

Πηγή: ΟΤ

TAGS:
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr