Θα μιλήσει για την αποτελεσματικότητα του Εμβολιαστικού Προγράμματος στην Ελλάδα.

Επιστρέφει ξανά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος στις 13:00 θα κάνει έκτακτες ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς από το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας, θα κάνει στις 13:00 ανακοινώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα.

Τι θα παρουσιάσει ο κ. Τσιόδρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, ο Σωτήρης Τσιόδρας θα αναφερθεί στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας, θα παρουσιάσει μία επιστημονική έρευνα για τα εμβόλια στην οποία είναι επικεφαλής και θα παραθέσει στοιχεία που να εξηγούν γιατί πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων στην Ελλάδα, το οποίο έχει πιάσει «ταβάνι» το τελευταίο διάστημα και δεν ξεπερνά το 60% του γενικού πληθυσμού και αντίστοιχα το 70% του ενήλικου.

Την ίδια ώρα, το γεγονός πως η Ελλάδα βρίσκεται πέντε μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον εμβολιασμό, κατέχοντας την 20η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνδυασμό με την χαμηλή προσέλευση κοινού στα εμβολιαστικά κέντρα «χτύπησε» καμπανάκι στο Μέγαρο Μαξίμου με αποτέλεσμα η επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα να θεωρείται η μόνη λύση προκειμένου περισσότεροι πολίτες να πειστούν ακούγοντας τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα για τα εμβόλια.

Άλλωστε ο Σωτήρης Τσιόδρας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δίνοντας από την αρχή μία πρωτόγνωρη μάχη με τον ιό.

Φαίνεται λοιπόν πως αυτό που «έπεισε» περισσότερο απ΄όλα τον καθηγητή να επιστρέψει στους δέκτες μας ήταν τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα.

Μείωση στον εμβολιαστικό ρυθμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εμβολιαστικό ποσοστό στον γενικό πληθυσμό της χώρας έχει «κολλήσει» στο 60% (στους πλήρως εμβολιασμένους).

Την ώρα όμως που πρέπει να εμβολιαστούν ακόμη 1 εκατ. πολίτες (τουλάχιστον) προκειμένου να φτάσουμε και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και να χτίσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, οι πολίτες που κάνουν την πρώτη δόση δεν ξεπερνούν καθημερινά τους 6,5 χιλιάδες. Είναι λοιπόν σαφές πως η απροθυμία αρκετών πολιτών καθιστά αδύνατη την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Είμαστε ακόμη σε ειδική κατάσταση ανησυχίας

Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε προειδοποιήσει ακόμη ότι βρισκόμαστε σε «ειδική κατάσταση ανησυχίας», εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα που επικρατεί και μειώνει την ανοσία του εμβολίου και την αποτελεσματικότητά του.

«Το στέλεχος Δ έχει αυξημένη μεταδοτικότητα, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα να προκαλέσει βαριά νόσο. Ευτυχώς όμως, χρειάζονται πολλές περισσότερες μεταλλάξεις σε ένα στέλεχος για να μειωθεί δραστικά η ανοσία που παρέχει το εμβόλιο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr