Κοροναϊός – Αργία μίας εβδομάδας στη Ρωσία για να αντιμετωπιστεί η έκρηξη κρουσμάτων
Η Ρωσία ανέφερε την Τετάρτη 1.028 θανάτους από Covid-19, τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας.
Στο σπίτι για μία εβδομάδα θα παραμείνουν από τα τέλη Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στη Ρωσία, με στόχο να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική αύξηση στα κρούσματα και τους θανάτους από Covid-19.
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι ενέκρινε πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για επταήμερη αργία μετ’αποδοχών από τις 30 Οκτωβρίου, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο δεν αποκλείεται να ισχύσει νωρίτερα και να διαρκέσει περισσότερο σε ορισμένες περιοχές.
Η Ρωσία ανέφερε την Τετάρτη 1.028 θανάτους από Covid-19, τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας. Ο απολογισμός αυξάνεται έτσι στους 226.353 νεκρούς, πολύ περισσότερους από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Σε ορισμένες περιοχές, οι δομές υγείας έχουν σταματήσει να εξυπηρετούν περιστατικά που δεν σχετίζονται με τον κοροναϊό, σημειώνει το Associated Press.
Το νέο πανδημικό κύμα αποδίδεται στη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που περιορίζεται στο 32% των 146 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς πολλοί αντιμετωπίζουν με δυσπιστία το ρωσικό Sputnik V, το κυριότερο εμβόλιο που χρησιμοποιείται στη Ρωσία.
Μέχρι τώρα το Κρεμλίνο απέκλειε το ενδεχόμενο νέου lockdown, αφήνοντας στις τοπικές αρχές την απόφαση για επιβολή περιοριστικών μέτρων.
Πολλές επαρχίες έχουν ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα για μεγάλες εκδηλώσεις, καταστήματα και εστιατόρια, στη Μόσχα όμως η ζωή συνεχίζεται όπως συνήθως, παρά το γεγονός ότι τα κρεβάτια ΜΕΘ εξαντλούνται.
Την Τρίτη, ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα άνω των 60 υποχρεούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους για τους επόμενους τέσσερις μήνες.
Σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία Rossat, ο απολογισμός της πανδημίας ξεπερνά τους 418.000 νεκρούς αν συμπεριληφθούν και οι θάνατοι στους οποίους ο κοροναϊός δεν ήταν το κύριο αίτιο.
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442