Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νάγκετς, Σανς, Χιτ – Τρεις ομάδες με κοινό στόχο την υπέρβαση

Νάγκετς, Σανς, Χιτ – Τρεις ομάδες με κοινό στόχο την υπέρβαση

Σε ένα πρωτάθλημα εκτός από τα ξεκάθαρα φαβορί υπάρχει και ο υπόλοιπος ανταγωνισμός που χωρίζεται σε διάφορα επίπεδα. Μετά τους διεκδικητές, to10.gr σας παρουσιάζει τις ομάδες που μπορούν να «αναστατώσουν» ευχάριστα.

Σε ένα πρωτάθλημα εκτός από τα ξεκάθαρα φαβορί υπάρχει και ο υπόλοιπος ανταγωνισμός που χωρίζεται σε διάφορα επίπεδα. Μετά τους διεκδικητές, to10.gr σας παρουσιάζει τις ομάδες που μπορούν να «αναστατώσουν» ευχάριστα.

Αν οι εκάστοτε καλύτερες ομάδες έπαιζαν μόνες τους για την κατάκτηση του οποιουδήποτε πρωταθλήματος, η διοργάνωση θα καταντούσε βαρετή για δύο λόγους. Αφενός θα κουράζει η επαναληψιμότητα κι αφετέρου θα έχει χαθεί το στοιχείο της έκπληξης.

Για καλή τύχη εκείνων που αγαπούν το σασπένς το NBA επιστρέφει με 30 ομάδες να ρίχνονται στη μάχη γι’ άλλη μια χρονιά. Όπως είναι φυσικό βέβαια δεν έχουν όλες τους ίδιους στόχους. Για τους διεκδικητές έχει γίνει λόγος και τώρα σειρά έχουν αυτοί που θέλουν να… χαλάσουν το πάρτι των μεγάλων δυνάμεων.

Ντένβερ Νάγκετς: Με την αύρα του MVP

Το Ντένβερ τερμάτισε πέρυσι τρίτο στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 47-25. Το σύνολο του Μάικ Μαλόουν είδε τον Νίκολα Γιόκιτς να γίνεται ο πρώτος λευκός MVP από τον Ντιρκ Νοβίτσκι το 2007.

Ο Σέρβος από το Σόμπορ είδε όμως τον Τζαμάλ Μάρεϊ να βγαίνει νοκ άουτ λίγο πριν την έναρξη των playoffs, με ρήξη χιαστού. Έτσι η πορεία τους στην postseason σταμάτησε μόλις στο δεύτερο γύρο και τους Φοίνιξ Σανς, από τους οποίους έχασαν με 4-0.

Δεν έφταιξε όμως μόνο η απουσία του βασικού γκαρντ της ομάδας από το Κολοράντο, καθώς οι «Σβώλοι» εμφανίστηκαν συνολικά νωθροί.

Το ρόστερ

Τα βασικά τους κομμάτια σε σχέση με το 2021 είναι όλα εκεί με μόνη αλλαγή που αξίζει να αναφερθεί, τη φυγή του Πολ Μίλσαπ για τους Νετς.

Πέρα από το δίδυμο Γιόκιτς-Μάρεϊ μεγάλο ρόλο θα παίξει και η παρουσία του Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, ειδικά μετά και την τεράστια επέκταση συμβολαίου που υπέγραψε. Οι Νάγκετς τον πίστεψαν όταν όλοι του γύρισαν την πλάτη κι από κορυφαίο πρόσπεκτ κατρακύλησε στο νούμερο 15 του ντραφτ. Πέρυσι έδειξε τις ικανότητές του σε ουκ ολίγες περιπτώσεις κι αναμένεται να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο.

Το ιδανικό για το Ντένβερ θα είναι πέρα από αυτούς τους τρεις να προσφέρει ο Γκόρντον σε άμυνα κι επίθεση, κυρίως ως συμπληρωματικό κομμάτι και να αρχίσει να αποδίδει και η επένδυση στον Μπολ, που βέβαια έχει θέματα νοοτροπίας.

Που θα φτάσουν

Οι Νάγκετς έχουν τα φόντα για μια μακρά πορεία στα playoffs, ακόμη καλύτερη από πέρυσι. Παρά τον ανταγωνισμό η κατάσταση βρίσκεται στα δικά τους χέρια. Βέβαια η φόρμα του Μάρεϊ παραμένει ερωτηματικό.

Βάσει ρόστερ μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να φτάσουν στους τελικούς περιφέρειας και στη χειρότερη να αποκλειστούν έναν γύρο πριν, δηλαδή στα ημιτελικά όπως πέρυσι.

Το Μαϊάμι αναμένεται «καυτό»

Οι Χιτ μπορεί να τερμάτισαν έκτοι στην περσινή κανονική περίοδο, όμως κάτι φαινόταν να μην πηγαίνει καλά και προμήνυε γρήγορη έξοδο από τα playoffs και αυτό ακριβώς έγινε, με τους Μπακς να έρχονται για εκδίκηση και να τους «σκουπίζουν» με συνοπτικές διαδικασίες.

Το ρόστερ

Μπορεί να έχασαν τον Κέντρικ Ναν και δευτερευόντως τους Αρίζα και Μπιέλιτσα, όμως ενισχύθηκαν με παίκτες που ταιριάζουν πολύ στην φιλοσοφία τους. Ο Σποέλστρα ξέρει εδώ και χρόνια ότι δεν έχει ΛεΜπρόν Γουέιντ και Μπος, με την ομάδα να βρίσκει περισσότερο από ποτέ ταυτότητα μέσω της άμυνας.

Κάιλ Λάουρι και Πι Τζέι Τάκερ ήρθαν από Τορόντο και Μιλγουόκι αντίστοιχα. Ο Κάιλ δεν έχει άδικα το προσωνύμιο «Pitbull» παίζοντας δυνατά σε άμυνα και επίθεση από το ξεκίνημά του στο NBA. Σαφώς πιο ολοκληρωμένος παίκτης από τον Ναν, ειδικά στην πίσω πλευρά του παρκέ, ενώ μπορεί να βρει πολύ καλή χημεία με τους Μπάτλερ και Αντεμπάγιο, αξιοποιώντας ιδανικά τον ψηλό του.

Όσον αφορά τον Τάκερ θα παίξει το ρόλο του «enforcer», έχοντας παράλληλα συγκεκριμένες επιθετικές αρμοδιότητες. Αυτός ο παίκτης ζει για την άμυνα, καθώς αυτή τον έφερε στο NBA με τους Σανς και του δίνει… παντεσπάνι ακόμα και σήμερα. Δεν έχει πρόβλημα να μαρκάρει τον καλύτερο παίκτη οποιασδήποτε ομάδας, ασχέτως ύψους, καθώς οι τοποθετήσεις του, η δύναμή του και η αντοχή του, τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Μπορεί να υπηρετήσει άψογα τόσο την άμυνα με αλλαγές σε όλα τα σκριν, όσο και την ζώνη, που αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο Σποέλστρα, περισσότερο από κάθε άλλον προπονητή στο NBA.

Επιθετικά, τα αγαπημένα του γωνιαία τρίποντα θα αποτελέσουν τον κύριο τρόπο απειλής του, συν ό,τι άλλο προστάζει η εκάστοτε φάση βέβαια.

Που θα φτάσουν

Με κεντρικό άξονα την άμυνα και με τις σωστές μεταγραφές οι οποίες έγιναν, οι Χιτ θα παρουσιαστούν με… συνταγή 2020, που σημαίνει καμία σχέση με πέρυσι από πλευράς σκληράδας κι ενέργειας.

Το καλό σενάριο τους και ίσως το πιο πιθανό, τους θέλει να σταματούν στον δεύτερο γύρο, ενώ το κακό στον πρώτο.

Οι Σανς δεμ αστιεύονται

Το Φοίνιξ άφησε όλους άφωνους όταν βρέθηκε πέρυσι να παλεύει για το τρόπαιο με τους Μπακς στους τελικούς,ευρισκόμενο στη θέση αυτή για πρώτη φορά μετά το 1993, όμως είχε δείξει από πολύ πιο πριν τι μπορεί να κάνει και συγκεκριμένα μια χρονιά πιο πίσω.

Ήταν το 2020, όταν και πάλευε να μπει στα playoffs, κάνοντας ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στο Ορλάντο με απολογισμό 8-0, που όμως δεν ήταν αρκετό, καθώς χρειαζόταν και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Μετά ο Μόντι Γουίλιαμς είδε τον Κρις Πολ να έρχεται, τον ΝτιΆντρε Έιτον να κάνει step up και τον Ντέβιν Μπούκερ επιτέλους να μην είναι απελπιστικά μόνος.

Όλα αυτά, μαζί, με την εξαιρετική διαχείριση του ρόστερ συνετέλεσαν στην πορεία των «Ήλιων», που έδειξαν τα… δόντια τους από νωρίς, τερματίζοντας την κανονική περίοδο στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 51-21.

Το ρόστερ

Μπορεί φέτος να έχασαν τον Πέιν, που ήταν εξαιρετικός στα playoffs, η άφιξη όμως του Τζαβέλ Μαγκί θα δώσει περισσότερη ασφάλεια όταν ο Έιτον παίρνει ανάσες. Στα συν είναι και η προσθήκη του Λάντρι Σάμετ, που μπορεί να «ανοίξει» το γήπεδο με το μακρινό του σουτ.

Όσον αφορά βέβαια τον Έιτον ενδιαφέρον θα έχει το πώς θα αντιμετωπίσει ο ίδιος τη σεζόν, καθώς δεν πήρε τελικά την επέκταση συμβολαίου, που ο ίδιος αξίωνε (173 εκατ. Δολάρια για 5 χρόνια) και λογικά θα γίνει free agent το καλοκαίρι, με την ομάδα όμως να μπορεί να ματσάρει οποιαδήποτε προσφορά έρθει.

Ο Κρις Πολ δεν έχει τέτοια θέματα, καθώς εξαργύρωσε την περσινή χρονιά με πλουσιοπάροχο νέο συμβόλαιο, αξίας 120 εκατ. δολαρίων για τα επόμενα 4 χρόνια, με τους Σανς να θέλουν να κρατήσουν τον ιδανικό για εκείνους πόιντ γκαρντ, τον άνθρωπο για τη θέση στην οποία «πονούσαν» περισσότερο από οπουδήποτε αλλού τα προηγούμενα χρόνια.

Που θα φτάσουν

Η ομάδα του Μόντε Γουίλιαμς παίζει πανέμορφο μπάσκετ με σωστή μείξη τριπόντων, σουτ μέσης απόστασης και τελειωμάτων στη ρακέτα, δε διστάζει να τρέχει, ενώ κυκλοφορεί εξαιρετικά την μπάλα και διατηρεί σωστές αποστάσεις, πράγμα που βοηθά πολύ.

Με δεδομένο ότι το ρόστερ πρακτικά είναι σχεδόν ίδιο, αλλά με το ερωτηματικό του Έιτον και την ενίσχυση των υπολοίπων επικρατέστερο σενάριο μοιάζει ο δεύτερος γύρος, με μια πιθανότητα για τελικούς περιφέρειας, που όμως θα τους κάνει να περάσουν από μια εκ των ομάδων του Λος Άντζελες. Περισσότερες πιθανότητες για να χαλάσει η πορεία μια ς από τις δύο συγκεντρώνουν, οι Κλίπερς μιας και είναι στο… DNA τους.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024