Mικρή αύξηση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας παρατηρείται στην Αρναία στη Χαλκιδική με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι τοπικές Αρχές. Μάλιστα, προέβησαν σε διακοπή της υδροδότησης μέχρι να διαπιστωθεί η αιτία του προβλήματος.
Τι συνέβη
Το Σαββατοκύριακο διαπιστώθηκε μια αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, που δεν φαινόταν να οφείλεται σε ιολογικούς λόγους. Έτσι ελήφθη η απόφαση να ανασταλεί η υδροδότηση και η χρησιμοποίηση του πόσιμου νερού για τις καθημερινές ανάγκες, σημειώνει ο Στέλιος Βαλιάνος, δήμαρχος Αριστοτέλη.
Το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα από τα ειδικά εργαστήρια, όπου εστάλησαν δείγματα νερού. Η διακοπή της υδροδότησης είναι προληπτική και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ευθύνεται το νερό. Εάν τελικά ευθύνεται το νερό για τα κρούσματα, ενδεχομένως, όπως λέει ο κ. Βαλιάνος, να οφείλεται στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, που επηρεάζουν τις γεωτρήσεις, πέριξ του οικισμού, από τις οποίες υδρεύεται η Αρναία.
Ωστόσο, ο δήμαρχος σημειώνει ότι οι γαστρεντερίτιδες είναι σύνηθες φαινόμενο τέτοια εποχή. Για καλό και για κακό, ο δήμος προχώρησε σε επιπλέον χλωρίωση του νερού για να αποφευχθεί επέκταση των κρουσμάτων.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).