Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη - Το χρονικό της τραγωδίας στις Γούβες - Πώς ο παππούς θυσιάστηκε για να σώσει τα εγγόνια του

Κρήτη – Το χρονικό της τραγωδίας στις Γούβες – Πώς ο παππούς θυσιάστηκε για να σώσει τα εγγόνια του

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο αγοράκια, ηλικίας 7 και 10 ετών (με καταγωγή από την Αγγλία που παραθέριζαν στην Κρήτη με την οικογένειά τους) μπήκαν στη θάλασσα, η οποία σήμερα ήταν άκρως ακατάλληλη για κολύμπι

Δραματικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στις Γούβες και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, βιώνοντας λεπτό προς λεπτό την τραγική προσπάθεια διάσωσης δύο μικρών παιδιών από τη θάλασσα.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα ekriti.gr, όλα ξεκίνησαν όταν δύο αγοράκια, ηλικίας 7 και 10 ετών (με καταγωγή από την Αγγλία που παραθέριζαν στην Κρήτη με την οικογένειά τους) μπήκαν στη θάλασσα, η οποία σήμερα ήταν άκρως ακατάλληλη για κολύμπι.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τα παιδιά κινδύνεψαν να παρασυρθούν από τα κύματα και ο παππούς τους που αντιλήφθηκε την κατάσταση, έπεσε στη θάλασσα για να τα σώσει.

Ο κυματισμός, μαζί με τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που υπήρχαν στο βραχώδες αυτό σημείο έκαναν το έργο του πολύ δύσκολο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 10χρονο αγόρι κατάφερε να βγει από τη θάλασσα σχεδόν μόνο του, ενώ ο παππούς, μετά την υπερπροσπάθεια που έκανε για να βγάλει και τον 7χρονο εγγονό του, και αφού το παιδί ήταν σε ασφαλή χέρια δύο εργαζομένων παρακείμενου beach bar, έπεσε – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες – στη θάλασσα με το πρόσωπο.

Αμέσως έσπευσε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο, κάτι που αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ναυαγοσώστης έπεσε στη θάλασσα και εντόπισε τον άτυχο άνδρα, τον οποίο με μεγάλη δυσκολία επιχείρησε να τον μεταφέρει προς το σκάφος, με τους λιμενικούς να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να παραλάβουν το -άψυχο όπως αποδείχθηκε- σώμα του παππού, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή του ναυαγοσώστη καθώς ο υψηλός κυματισμός έκανε ιδιαίτερα δύσκολο τον χειρισμο του σκάφους.

Τελικά, κατάφεραν να ανασύρουν τη σορό, η οποία και θα εξεταστεί από ιατροδικαστή, ο οποίος και θα αποφανθεί για τα ακριβή αίτια του θανατου του. Τα δύο παιδιά, που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, είναι καλά στην υγεία τους.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024