«Δεν μπορείς να με έχεις στο περιθώριο» – Η Χρηστίδου δίνει «μάχη» για το Squid Game – Επιστολή-καμπανάκι του σχολείου
Η παρουσιάστρια της εκπομπής του MEGA Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε για την προσωπική της εμπειρία και την επιστολή που της έστειλε το σχολείο των παιδιών της
Πανικός έχει προκληθεί σε όλο τον κόσμο για την κορεάτικη σειρά «Squid Game» με τους γονείς να ανησυχούν ιδιαίτερα.
Το «παιχνίδι» που είναι νούμερο ένα σε δεκάδες χώρες έχει συγκεντρώσει μέσα σε 28 μέρες 111 εκατομμύρια θαυμαστές.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής του MEGA Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε για την προσωπική της εμπειρία και την επιστολή που της έστειλε το σχολείο των παιδιών της.
Το συγκεκριμένο σχολείο, όπως και πολλά άλλα ενημέρωσαν τους γονείς ότι η σειρά είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει να την παρακολουθήσουν τα παιδιά τους.
«Την δική μου την προσοχή την τράβηξε η σειρά αρχικά με μια επιστολή που μου έστειλε το σχολείο. Και λέω για να μου στέλνει το σχολείο ‘προσέξτε τα παιδιά σας μην δουν τη συγκεκριμένη σειρά κλπ’, τι συμβαίνει με αυτή τη σειρά; Στη συνέχεια ακούστηκαν κι άλλα σχολεία, μετά χώρες το απαγόρευσαν, έχει γίνει ένας κακός χαμός με τη σειρά. Βρέθηκα αντιμέτωπη με τον γιο μου, όταν μου ήρθε αυτή η επιστολή. Μου είχε ζητήσει ο Φίλιππος να την δει. Εγώ τι κάνω; Ελέγχω τις ηλικίες. Μπαίνω μέσα στην πλατφόρμα και βλέπω σε ποια ηλικία απευθύνεται. Η σειρά απευθύνεται σε 16+. Οπότε του είπα ‘όχι αγάπη μου δεν μπορείς να την δεις αυτή τη σειρά’. Μετά ξεκίνησε μια μάχη μεταξύ μας ότι ‘όλοι οι συμμαθητές μου το έχουν δει, όλοι μιλάνε γι’ αυτό. Έχουν πάει να αγοράσουν πράσινες φόρμες, τι θα κάνω; Δεν μπορείς να με έχεις εμένα στο περιθώριο’», ανέφερε η γνωστή παρουσιάστρια.
«Η σειρά “παντρεύει” το παιδικό παιχνίδι με την εγκληματικότητα»
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά η παιδοψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη.
«Αυτή η σειρά “παντρεύει” το παιδικό παιχνίδι με την εγκληματικότητα, το θάνατο και τη δολοφονία ανθρώπων. Είναι εξαιρετικά βίαιες οι σκηνές, και πραγματεύονται ηθικές αξίες και σχέσεις ανθρώπων. Υπάρχουν μηνύματα που τα παιδιά δεν μπορούν να τα επεξεργαστούν. Δεν μπορεί ο εγκέφαλος του έφηβου να επεξεργαστεί που σταματάει η φαντασία και ξεκινά η πραγματικότητα. Και αν έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορεί να δούμε μιμητικές συμπεριφορές στην ανάγκη τους να είναι δυνατοί», εξήγησε η κ. Φωτεινάκη.
«Η πίεση από τους συμμαθητές είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε στην παιδική ηλικία. Το “γιατί οι άλλοι ναι, και εγώ όχι”. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό ο τρόπος είναι το να καθίσουμε κάτω και να μιλήσουμε με το παιδί μας. Πολλοί γονείς διατηρούν το κυριαρχικό μοντέλο. Οι έφηβοι, όμως, λειτουργούν με το να συζητάμε μαζί τους. Κάνουμε το παιδί μας συμμέτοχο στη λήψη αποφάσεων. Θέλουμε σχέση επικοινωνίας με το παιδί, σχέση εμπιστοσύνης», σημείωσε η ίδια σχετικά με το πώς πρέπει να προσεγγίζουν οι γονεί
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442