
Κοροναϊός – Πού εντοπίζονται τα 2.313 κρούσματα
Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων το Σάββατο 16 Οκτωβρίου. Ανησυχία για Θεσσαλονίκη, Λάρισα και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας
Πάνω από 2.000 είναι τα κρούσματα στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη να καταγράφουν μεγάλο αριθμό νέων μολύνσεων.
Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.313 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Υψηλά παραμένει και ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων. Ακόμα 30 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ενώ 361 είναι διασωληνωμένοι.
Η Αττική παραμένει πρώτη με 539 νέες μολύνσεις, ενώ η Θεσσαλονίκη καταγράφει 357, η Λάρισα 169 και η Μαγνησία με 86. Η Δράμα «δίνει» ακόμα 61 νέα κρούσματα και η Ξάνθη 53.
Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων
Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονήςν για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια.
- «Το PC στην εποχή της ΑΙ» – H Nvidia λανσάρει τον πρώτο της επεξεργαστή για Windows
- Ένταση στην Ασία: Η Κίνα αντιδρά στις συνοριακές διαπραγματεύσεις Ιαπωνίας–Φιλιππινών με περιπολίες στην Ταϊβάν
- Σαμ Μπλάσκοφσκι: Ο πιο γρήγορος λευκός!
- «Έχω παιδιά»: Τα νέα επεισόδια στο MEGA
- Αίσιο τέλος στην περιπέτεια δύο γυναικών που έκαναν πεζοπορία στον Όλυμπο
- «Η γη της ελιάς»: Συγκλονιστικές εξελίξεις στα νέα επεισόδια αυτής της εβδομάδας




