Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολομέλεια του ΝΑΤΟ στο στρατηγείο της Θεσσαλονίκης - Τι συζητήθηκε για τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας

Ολομέλεια του ΝΑΤΟ στο στρατηγείο της Θεσσαλονίκης – Τι συζητήθηκε για τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας

Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στο Στρατηγείο την 17η Σύνοδο Ολομέλειας του NATO

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) οργάνωσε και διεξήγαγε, χθες, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, την 17η Σύνοδο Ολομέλειας του NATO Rapid Deployable Corps – Greece (NRDC-GR) στην έδρα του στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι χώρες που συμμετείχαν (Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής) επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στο Στρατηγείο.

Επίσης, συζήτησαν τη συμμετοχή της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ως συμβαλλόμενου έθνους στο Στρατηγείο, την ενίσχυση της συμμετοχής των ΗΠΑ, την αναδιοργάνωση της δομής του Στρατηγείου αλλά και την ανακατανομή πολυεθνικών θέσεων.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, προστίθεται στην ανακοίνωση, καταδείχθηκε για μία ακόμη φορά η υψηλή αξία του NRDC-GR για την νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ ιδιαίτερα αυτή την περίοδο (2021-2023), καθώς έχει αναλάβει εντός της Συμμαχίας τον ρόλο της χερσαίας διοίκησης πολλαπλών σωμάτων στρατού.

Επιπλέον, τονίστηκε η ικανότητα του να παρακολουθεί και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις βασιζόμενο στις κοινές αξίες της Συμμαχίας, καθώς και στη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα των συμμετεχόντων κρατών-μελών.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024