Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία στον Έβρο - Κίνδυνος πλημμύρας από τα ανοιχτά αναχώματα

Ανησυχία στον Έβρο – Κίνδυνος πλημμύρας από τα ανοιχτά αναχώματα

Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει μετά από τις καταστροφές του περασμένου χειμώνα στην κοίτη του Ερυθροποτάμου, αφήνοντας ανοιχτά περίπου 25 σημεία κατά το μήκος του ποταμού και εκτεθειμένους για μία ακόμη φορά τους κατοίκους της περιοχής σε πλημμυρικά φαινόμενα, αναφέρει ο δήμαρχος Διδυμοτείχου

Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο με τους κατοίκους να ανησυχούν ότι θα υπάρξουν εκ νέου έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, εξαιτίας των εργασιών που δεν έχουν ολοκληρωθεί στον ποταμό. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν ότι για ακόμα μία φορά θα βιώσουν με τον πιο σκληρό τρόπο τις συνέπειες της κακαιρίας.

«Δυστυχώς τα αναχώματα είναι ακόμα ανοιχτά. Δυστυχώς πάλι θα μπει μέσα στις καλλιέργειες το νερό, πάλι θα έχουμε προβλήματα». Με αυτή τη δήλωσή του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιαννογλου προειδοποιεί τους κατοίκους της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου να προσέχουν, να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του δήμου για να παραμείνουν ασφαλείς.

Ίδια δραματική κατάσταση εδώ και χρόνια

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου μίλησε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο, περιγράφοντας μία δραματική κατάσταση που παραμένει χρόνια τώρα χωρίς να βελτιώνεται. “Με καθαρισμό της κοίτης του ποταμού και ένα φράγμα στο Δέρειο, θα λυνόνταν το πρόβλημα για πάντα“, είπε, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την αδράνεια της ΠΑΜΘ και του Υπουργείου, διότι “είναι κάτι που συμβαίνει τόσα πολλά χρόνια και ποτέ δεν δόθηκε μια σοβαρή λύση“.

“Ευελπιστούσαμε ότι επειδή ο Έβρος είχε κηρυχθεί όλος ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, θα είχαν επισπευσθεί οι διαδικασίες, αλλά δεν έγινε τίποτα“. Ως ένα μικρό βήμα προκειμένου να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση – στο μακρινό μέλλον όμως – αναγνώρισε την πίστωση 2.000.000 ευρώ από το Υπουργείο για την τεχνική μελέτη σχετικά με την κατασκευή φράγματος στο Μ. Δέρειο.

Πολιτικές ευθύνες και γραφειοκρατικές διαδικασίες

Ευθύνες βαρύνουν πολλές πλευρές, ακόμα και υπηρεσιακούς παράγοντες, εκτός από τις πολιτικές ευθύνες, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννογλου, ο οποίος περιέγραψε και μια δυσλειτουργική γραφειοκρατική διαδικασία που αποτελεί τροχοπέδη στις άμεσες παρεμβάσεις.

“Θεωρούσαμε ότι θα γίνονταν οι εργασίες με απευθείας αναθέσεις, αφού ο νομός κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης“, είπε “αλλά δεν υπήρξε άμεση χρηματοδότηση από το κράτος (σ.σ. περίπου 8.000.000 ευρώ υπολογίστηκε το ποσό για τους καθαρισμούς της κοίτης και την επιδιόρθωση των αναχωμάτων) και προχώρησαν στις χρονοβόρες διαδικασίες με διαγωνισμούς, αναδόχους κλπ“.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024