Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Οι επιχειρήσεις να προστατεύσουν τους διανομείς

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Οι επιχειρήσεις να προστατεύσουν τους διανομείς

Η Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισημαίνει ότι οι εργοδότες οφείλουν να προβούν στην άμεση παύση εργασιών σε περίπτωση επικράτησης ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να «χτυπά» αλύπητα τη χώρα και να δημιουργεί προβλήματα σε πολλές περιοχές. Οι διανομείς βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες δουλειάς και πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευθούν.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία με τον διανομέα της Wolt που βρίσκεται στη μέση ενός πλημμυρισμένου δρόμου.

Έγινε μέσα σε λίγη ώρα viral κάνοντας τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προκαλώντας την οργή των χρηστών.

Τα αρνητικά σχόλια πήραν «φωτιά» και οδήγησαν τη Wolt στην αναστολή της δραστηριότητάς της μέχρι το τέλος του καιρικού φαινομένου.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωσή της

«Ενημερώνουμε ότι η Wolt αναστέλλει την παραγγελειοληψία και τις παραδόσεις της κατά τόπους και για χρονικά διαστήματα που επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για την προστασία των συνεργατών διανομέων.

Το μέτρο εφαρμόζεται σταδιακά σε περιοχές που εντοπίζονται έντονα καιρικά φαινόμενα και οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν από την εφαρμογή για το εάν πραγματοποιούνται διανομές στην περιοχή τους ή όχι. Η εταιρεία παρακαλεί για την κατανόηση των χρηστών για τυχόν καθυστερήσεις.

Για την Wolt, η υγεία και η ασφάλεια των συνεργατών διανομέων είναι υψίστης σημασίας».

Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των εργοδοτών απέναντι στους διανομείς

Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας υπενθυμίζει στις επιχειρήσεις και στους εργοδότες ότι πρέπει να προστατεύσουν τους εργαζόμενους διανομείς, να μεριμνήσουν για την ασφάλειά τους και στην περίπτωση των ακραίων καιρικών συνθηκών να κάνουν παύση από την εργασία τους.

Ειδικότερα, επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες (συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών) που απασχολούν εργαζόμενους διανομείς, τόσο στο χώρο της εστίασης όσο και σε άλλες δραστηριότητες μεταφορών/διανομής αντικειμένων με δίτροχα οχήματα, οφείλουν στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ιδίως δε τον Κώδικα νόμων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων (ν.3850/2010), να προβούν, πέραν της παροχής του αναγκαίου εξοπλισμού ατομικής προστασίας, στην άμεση παύση εργασιών σε περίπτωση επικράτησης, κατά τόπο, ακραίων καιρικών συνθηκών.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024