
Ε.Σ.Α.μεΑ – Διεκδίκηση εξαίρεσης από τον επερχόμενο δακτύλιο
Υπενθυμίζεται πως ο δακτύλιος τίθεται σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου και τα άτομα με αναπηρία εναντιώνονται σε δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.
Η ΕΣΑμεΑ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή, αναφορικά με το θέμα του «Δακτυλίου» της Αθήνας, μετά από τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του υπουργού για το θέμα.
Σοβαρό ζήτημα αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού, μόνο τα ηλεκτρονικά οχήματα θα έχουν ελεύθερη είσοδο στο κέντρο της πόλης.
Τι διεκδικεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία
Η ΕΣΑμεΑ καταρχάς διεκδικεί να έχει θέση με εκπρόσωπό της στο «Ενιαίο Παρατηρητήριο Μεταφορών», καθώς εκπροσωπεί την ομάδα εκείνη των πολιτών που μετακινούνται με Ι.Χ., με αναπηρικά αυτοκίνητα, ή με αυτοκίνητα που μεταφέρουν ασθενείς που χρειάζονται συχνή θεραπεία (π.χ. νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με πολιομυελίτιδα ή άτομα με αναπηρίες).
Οι πολίτες με αναπηρία αναγκάζονται να χρησιμοποιούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ιδιωτικά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους λόγω της απουσίας προσβάσιμων αστικών μεταφορικών συστημάτων, παρά τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών για τα δικαιώματα των επιβατών.
Παράλληλα η απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος είναι απαγορευτική για τα άτομα με αναπηρία λόγω του ιδιαίτερα υψηλού κόστους.
Για όλα τα παραπάνω, η ΕΣΑμεΑ ζητά από το υπουργείο να συνεχίσει να ισχύει η εξαίρεση αναπηρικών αυτοκινήτων, ή αυτοκινήτων που μεταφέρουν ασθενείς που χρειάζονται συχνή θεραπεία (π.χ. νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με πολιομυελίτιδα ή άτομα με αναπηρίες) από τον «νέο Δακτύλιο» όπως θα διαμορφωθεί, καθώς και να συμπεριληφθούν στις εξαιρέσεις και τα οχήματα που ανήκουν σε οργανώσεις ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον Λαζαρίδη βρέθηκαν χρήματα για να παριστάνει τον «φιλολαϊκό»
- Η «Ιθάκη» ταξιδεύει στο Ηράκλειο Κρήτης – Στις 29 Απριλίου η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα
- Η Ελένα Μπόναμ Κάρτερ αποχωρεί από την 4η σεζόν του «The White Lotus»
- Γονείς Μάριου: «Νιώθουμε ότι με την συμπεριφορά τους μας κοροϊδεύουν»
- Η τρίτη και καλύτερη για τον ΟΦΗ
- Εύβοια: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε αυλή σπιτιού – Στο νοσοκομείο ο οδηγός




