
Η πρώτη εκτίμηση Λέκκα για τον ισχυρότατο σεισμό 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη
Υποστήριξε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά σεισμικά κέντρα όπου το καθένα έχει ξεχωριστή συμπεριφορά
Την πρώτη του εκτίμηση για τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έκανε ο καθηγητής διαχείρισης καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας.
Ο κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι πρόκειται για έναν ισχυρότατο επιφανειακό σεισμό που έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη αλλά και στα Δωδεκάνησα.
«Διερευνούμε αν έχει επιπτώσεις στο χερσαίο τμήμα» τόνισε ο κ. Λέκκας για να προσθέσει πως «ανήκει σε άλλο γεωτεκτονικό πλαίσιο από τον σεισμό που έγινε περίπου πριν από δύο εβδομάδες στο Αρκαλοχώρι».
Υποστήριξε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά σεισμικά κέντρα όπου το καθένα έχει ξεχωριστή συμπεριφορά.
- Αρκούδα στο Νέο Μεξικό παγιδεύτηκε σε στύλο ηλεκτρισμού – Οι υπεύθυνοι δεν έκοψαν την παροχή έγκαιρα
- «Η Κύπρος είναι τουρκική»: Υποβρύχια πρόκληση των Γκρίζων Λύκων στην επέτειο της εισβολής
- Ιράν: «Οφθαλμός αντί οφθαλμού», απαντά ο Αραγτσί στις απειλές του Τραμπ
- Μεξικό: Κι άλλη δολοφονία δημοσιογράφου – Η 7η μέσα στο 2026
- Η Ακρόπολη και οι παροχές στους τουρίστες στο μικροσκόπιο της Libération – «Κάποιοι αναγκάζονται να ουρήσουν ανάμεσα στα μάρμαρα»
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ζούμε περισσότερο αλλά όχι τόσο υγιείς

