Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρβιτσιώτης - Μονιμότερη και ισχυρότερη η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα

Βαρβιτσιώτης – Μονιμότερη και ισχυρότερη η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε την εμβάθυνση της αμερικανικής παρουσίας σε κρίσιμες περιοχές, όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, «πράγμα το οποίο δίνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για την προστασία των ελληνοτουρκικών συνόρων»

Για «προφανή οφέλη» από τη «μονιμότερη και ισχυρότερη παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων» στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του, νωρίτερα σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε την εμβάθυνση της αμερικανικής παρουσίας σε κρίσιμες περιοχές, όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, «πράγμα το οποίο δίνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για την προστασία των ελληνοτουρκικών συνόρων».

Και πρόσθεσε πως «πάμε σε μία παράταση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για μία πενταετία, αντί για ετήσια που γινόταν μέχρι σήμερα».

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για εκνευρισμό από την τουρκική πλευρά λόγω της Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας -Γαλλίας και τα αποφασιστικά βήματα που κάνει η χώρα μας ως προς τον εξοπλισμό της.

«Είναι πρωτοφανής και πρωτόγνωρη η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο κ. Τσαβούσογλου. Είναι πολύ έντονη και επιθετική, δείχνει ακριβώς το πόσο έχει ενοχληθεί η άλλη πλευρά από αυτές τις εξελίξεις» σχολίασε.

Υπογράμμισε δε, ότι «εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην υπάρχει όξυνση, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024