
Αχτσιόγλου – Η κυβέρνηση υποτίμησε και υποβάθμισε το πρόβλημα της ακρίβειας
Σήμερα, πρόσθεσε η Έφη Αχτσιόγλου «υπάρχει μία διάχυση της ακρίβειας πια στα βασικά αγαθά και τα είδη διατροφής. Ανησυχούμε ότι μπορεί να έχουμε ανθρωπιστική κρίση. Να μην μπορούν οι άνθρωποι να θερμάνουν το σπίτι τους. Να μην μπορεί ένα νοικοκυριό να ψωνίζει τα βασικά είδη διατροφής για να συντηρηθεί»
«Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποβάθμισαν και υποτίμησαν το ζήτημα της ακρίβειας, αν και κρούουμε εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
«Η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη, όμως η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να μην λειτουργούν καρτέλ στην αγορά ενέργειας και η ΡΑΕ δεν παρενέβη. Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι η μεταρρύθμισή του θα φέρει πτώση των τιμών και έφερε εκτίναξη, η Ελλάδα έγινε πρώτη στην τιμή του ρεύματος ήδη από πέρυσι. Με τη διακυβέρνηση της ΝΔ είχαμε αύξηση στα τιμολόγια, η οποία απορρόφησε και τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε η κα Αχτσιόγλου μιλώντας στον Σκάι.
Σήμερα, πρόσθεσε η πρώην υπουργός Εργασίας, «υπάρχει μία διάχυση της ακρίβειας πια στα βασικά αγαθά και τα είδη διατροφής. Ανησυχούμε ότι μπορεί να έχουμε ανθρωπιστική κρίση. Να μην μπορούν οι άνθρωποι να θερμάνουν το σπίτι τους. Να μην μπορεί ένα νοικοκυριό να ψωνίζει τα βασικά είδη διατροφής για να συντηρηθεί».
Υπογράμμισε ότι «το επίδομα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τα νοικοκυριά από το γενικευμένο κύμα των αυξήσεων. Η παρέμβαση είναι πολύ μικρή και έρχεται πολύ αργά».
Χρειάζεται, τόνισε, «οπωσδήποτε μείωση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων για όσο διαρκεί το κύμα της ακρίβειας -ο ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. κατέθεσε σχετική τροπολογία-,ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού και παρέμβαση της ΡΑΕ για να μην λειτουργούν καρτέλ. Αυτά είναι μέτρα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο».
Επισήμανε, τέλος, ότι «στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού η κυβέρνηση βλέπει τις ανατιμήσεις ως ευκαιρία για αύξηση των φορολογικών εσόδων. Είναι ο ορισμός της αντικοινωνικής πολιτικής».
- Άρης Betsson: Γκάλης και Αντετοκούνμπο θα παρακολουθήσουν μαζί το ματς με τον Πανιώνιο
- Νέα Αριστερά για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχουμε να κάνουμε με ρουσφέτια, αλλά με βαρύτατα ποινικά αδικήματα
- Η Κοινή Αγροτική Πολιτική και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ευρωπαϊκή Ύπαιθρο
- Ζενεβιέβ Μαζαρί: Εντυπωσιακή στην πρεμιέρα του «The Devil Wears Prada 2» στο Λονδίνο
- Ηράκλειο: Νέα στοιχεία για την δολοφονία της 43χρονης Ελευθερίας – Η εμμονή του δράστη και το GPS στο αυτοκίνητό της
- Έτσι γιόρτασε το Ισραήλ την Ημέρα Ανεξαρτησίας – Τίμησε τον ραβίνο που ζήτησε ισοπέδωση της Γάζας

