Αχτσιόγλου – Η κυβέρνηση υποτίμησε και υποβάθμισε το πρόβλημα της ακρίβειας
Σήμερα, πρόσθεσε η Έφη Αχτσιόγλου «υπάρχει μία διάχυση της ακρίβειας πια στα βασικά αγαθά και τα είδη διατροφής. Ανησυχούμε ότι μπορεί να έχουμε ανθρωπιστική κρίση. Να μην μπορούν οι άνθρωποι να θερμάνουν το σπίτι τους. Να μην μπορεί ένα νοικοκυριό να ψωνίζει τα βασικά είδη διατροφής για να συντηρηθεί»
«Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποβάθμισαν και υποτίμησαν το ζήτημα της ακρίβειας, αν και κρούουμε εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
«Η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη, όμως η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να μην λειτουργούν καρτέλ στην αγορά ενέργειας και η ΡΑΕ δεν παρενέβη. Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι η μεταρρύθμισή του θα φέρει πτώση των τιμών και έφερε εκτίναξη, η Ελλάδα έγινε πρώτη στην τιμή του ρεύματος ήδη από πέρυσι. Με τη διακυβέρνηση της ΝΔ είχαμε αύξηση στα τιμολόγια, η οποία απορρόφησε και τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε η κα Αχτσιόγλου μιλώντας στον Σκάι.
Σήμερα, πρόσθεσε η πρώην υπουργός Εργασίας, «υπάρχει μία διάχυση της ακρίβειας πια στα βασικά αγαθά και τα είδη διατροφής. Ανησυχούμε ότι μπορεί να έχουμε ανθρωπιστική κρίση. Να μην μπορούν οι άνθρωποι να θερμάνουν το σπίτι τους. Να μην μπορεί ένα νοικοκυριό να ψωνίζει τα βασικά είδη διατροφής για να συντηρηθεί».
Υπογράμμισε ότι «το επίδομα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τα νοικοκυριά από το γενικευμένο κύμα των αυξήσεων. Η παρέμβαση είναι πολύ μικρή και έρχεται πολύ αργά».
Χρειάζεται, τόνισε, «οπωσδήποτε μείωση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων για όσο διαρκεί το κύμα της ακρίβειας -ο ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. κατέθεσε σχετική τροπολογία-,ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού και παρέμβαση της ΡΑΕ για να μην λειτουργούν καρτέλ. Αυτά είναι μέτρα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο».
Επισήμανε, τέλος, ότι «στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού η κυβέρνηση βλέπει τις ανατιμήσεις ως ευκαιρία για αύξηση των φορολογικών εσόδων. Είναι ο ορισμός της αντικοινωνικής πολιτικής».
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)




















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442