Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να ξεπεράσετε έναν χωρισμό - Κριτικοί επιλέγουν μουσική, βιβλία και ταινίες για να αισθανθείτε καλύτερα

Πώς να ξεπεράσετε έναν χωρισμό – Κριτικοί επιλέγουν μουσική, βιβλία και ταινίες για να αισθανθείτε καλύτερα

Μπορεί η τέχνη να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε έναν άσχημο χωρισμό;

Ταινίες

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσετε έναν χωρισμό είναι να δείτε την ταινία του Marc Webb (500) Days of summer, η οποία παρά τα κάποια ελαττώματά της, έχει την καλύτερη σκηνή απόρριψης. Πρόκειται για μια σκηνή που θα σας ματώσει την καρδιά, ειδικά αν είστε άντρας. Ο πρωταγωνιστής, ο Τομ, πηγαίνει σε ένα πάρτυ καλεσμένος από την πρώην του κοπέλα την Summer. O καημένος Τομ πιστεύει ότι θα υπάρξει επανασύνδεση. Η ταινία χωρίζεται στα δύο, στο τι πιστεύει ο Τομ ότι θα συμβεί και στο τι του δίνει τελικά η ζωή, με την Summer να τον βλέπει σαν.. φίλο.

Κακό.

Μουσική

Τι καλύτερο για μια καρδιά που έχει σταματήσει κάπως να υποφέρει, και έχει μείνει πλέον αυτή η πικρίλα στο στόμα. Το καλύτερο soundtrack γι αυτή το όχι-και-τόσο ευχάριστο ψυχολογικό στάδιο, είναι το άλμπουμ της «φρέσκιας» Nessa Barrett, με τον όμορφο τίτλο «I hope ur miserable until ur dead» (μτφ «Ελπίζω να είσαι δυστυχισμένος μέχρι να πεθάνεις).

Ναι, οκ, απολύτως κατανοητό.

Βιβλία

Το αριστούργημα Middlemarch της George Elliot θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι κάνατε λάθος στο πάντα χαμένο παιχνίδι των σχέσεων και της αγάπης. Η πάντα ρομαντική και ιδεαλίστρια Δωροθέα και ο φιλόδοξος γιατρός Lygdate παντρεύονται τους εντελώς λάθος ανθρώπους (έναν μεγαλύτερο βαρετό άντρα η πρώτη και ένα επιφανειακό φλερτ ο δεύτερος). Ναι, δεν πήγε καλά αυτό. Όμως το μυθιστόρημα είναι πανέξυπνο, τολμηρό και δίνει μια ακριβέστατη εικόνα της Βικτωριανής κοινωνίας. H Eliot δεν έχει καμία ρομαντική ψευδαίσθηση αλλά θεωρεί ότι το μυαλό είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει στην πραγματική κατανόηση του εαυτού και των άλλων.

Εντάξει, καλύτερη κατανόηση του εαυτού σίγουρα την χρειαζόμαστε. Θα το δοκιμάσουμε.

Video-games

Φυσικά και τα video games και η ζωή μπροστά από τον υπολογιστή είναι η καλύτερη λύση για όλους τους χωρισμένους που δε θέλουν όχι να βγουν να τα πιούν και να -μη χειρότερα- γνωρίσουν τον/την επόμενο/η, αλλά δυσκολεύονται να πάνε μέχρι το σουπερμάρκετ. Από την άνεση του σπιτιού σας λοιπόν, η Keza MacDonald προτείνει το Firewatch, ένα παιχνίδι με έναν πληγωμένο άντρα, ο οποίος αφότου η γυναίκα του πάθει άνοια, μετακομίζει σε μια αγροικία στο Wyoming όπου και ατενίζει το πανέμορφο τοπίο. Είναι πολύ χαλαρωτικό, ό,τι πρέπει για τις δύσκολες ημέρες που όλα φαντάζουν αδιανόητα περίπλοκα.

Πηγή: Guardian

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024