Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague – Το «ταμείο» της τέταρτης μέρας – Ο καθοριστικός Βεζένκοφ, οι… δαγκάνες και η γαλλική συνταγή

Euroleague – Το «ταμείο» της τέταρτης μέρας – Ο καθοριστικός Βεζένκοφ, οι… δαγκάνες και η γαλλική συνταγή

Τέταρτη μέρα της Euroleague χθες με τον Βεζένκοφ να είναι «λίρα εκατό» για τον Ολυμπιακό, τους Γάλλους να συνεχίζουν ακάθεκτοι και τον Μίσιτς να μην είναι αρκετός.

Η δεύτερη αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε χθες και είχε εικόνες που τείνουν να γίνουυν συνήθεια, εκπλήξεις και εμφανίσεις που οριακά δεν ήταν αρκετές. To10.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Ο πολυπράγμων Βεζένκοφ και η γνωστή άμυνα


Ο Ολυμπιακός υπέταξε τη Ρεάλ σε ένα δύσκολο ματς, με τον κόσμο, την αύρα του Σπανούλη και 2 σημεία που εξελίσσονται σε αναπόσπαστα κομάτια του DNA του, ένα προσωπικό κι ένα ομαδικό.

Ο Βεζένκοφ φαινόταν από πριν την έναρξη της Euroleague ότι πάει για μια χρονιά στην οποία θα κάνει το άλμα, μετά και την αννέωση του συμβολαίου του, έχοντας την προοπτική να είναι ένα από τα «κλειδιά» του κόουτς Μπαρτζώκα.

Χθες ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, σε μια ουσιαστική εμφάνιση που αποτυπώθηκε και στη στατιστική. 16 πόντοι και 10 ριμπάουντ με 6/13 σουτ, εκ των οποίων 5/6 δίποντα.

Ναι τα τρίποντα δεν μπήκαν, με 1/7, αλλά αυτό δε θα συμβαίνει κάθε φορά, όλοι δικαιούνται να έχουν άσχημη μέρα σε ένα κομμάτι του παιχνιδιού τους. Όταν αυτό δε το κομμάτι καταλήγει να μην επηρεάζει την απόδοση και τη συνολική προσφορά στο παρκέ, καμουφλάρεται εύκολα, όπως χθες.

Την προηγούμενη βδομάδα, κόντρα στην Μπασκόνια, η άμυνα ήταν η αρχή των πάντων. Αυτή η σταθερά εμφανίστηκε και κόντρα στην ομάδα του Λάσο, «πνίγοντας τη Ρεάλ στο δεύτερο ημίχρονο, όταν οι «Μπλάνκος» έβαλαν μόλις 32 πόντους, μόλις δηλαδή 6 περισσότερους απ’ όσους στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Πέρα από τους πόντους αυτούς καθεαυτούς, επηρεάστηκαν και τα στατιστικά που συνδέονται με το σκοράρισμα, με τη μεγαλύτερη «πληγή» να είναι ορατή στα τρίποντα, με τον Ολυμπιακό να δέχεται μόνο 3 σε 24 προσπάθειες της αντιπάλου του.

Οι Γάλλοι που συνεχίζουν τις «κηδείες»

Μονακό και Βιλερμπάν έστειλαν τα πρώτα μηνύματα με τις εμφανίσεις τους κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ζαλγκίρις, αλλά φαίνεται ότι η υπόλοιποι Euroleague κάνει πως δεν βλέπει, τουλάχιστον ακόμα.

Με έναν φοβερό και τρομερό Κρις Τζόουνς η ομάδα του Πάρκερ πέρασε έστω και δύσκολα από το Βερολίνο. 24 πόντοι με 6/9 σουτ, εκ των οποίων 4/5 τρίποντα και τον Οκομπό να έχει υποστηρικτικό ρόλο αυτή τη φορά με 13.

Το περίεργο είναι ότι η Άλμπα άφησε ουσιαστικά ανεκμετάλλευτα τα 21, ναι καλά διαβάζετε, λάθη των αντιπάλων της, ευρισκόμενη κρίως σε κακή μέρα στα τρίποντα με μόλις 6/33 και επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να σουτάρουν με 67.7% στα δίποντα (21/31) και να νικήσουν παρότι είχαν μόλις 6 τελικές πάσες.

Η Μονακό έκανε κι αυτή το 2/2, με θύμα αυτή τη φορά την Ούνιξ, εκτός έδρας μάλιστα Και οι 2 ομάδες είχαν από 5 παίκτες με διψήφιο αριυμό πόντων, με το Χεζόνια να είναι ο κορυφαίος για τους Ρώσους με 17 πόντους, σε μέτρια προς κακή βραδιά (4/11 σουτ).

Το ματς ήταν σκληρό με καμιά ομάδα να μην υποχωρεί και αμφότερες να δίνουν μεγάλη έμφαση στα ριμπάουντ, 45 η Ούνιξ, 43 η Βιλερμπάν, με την ομάδα του Περάσοβιτς να έχει και 5 παραπάνω επιθετικά (13 έναντι 8).

Η κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλη 74-74. Η πρωτάρα στο θεσμό Μονακό ήταν πιο ψύχραιμη στην παράταση και με ένα επιμέρους σκορ 14-6, πήρε τελικά τη νίκη.

Ο «αφηνιασμένος» Μίσιτς και το… παραλίγο της Εφές

Ο Βασίλιε Μίσιτς λίγο έλειψε να δώσει τη νίκη στην Εφές, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ σε μια οργιώδη εμφάανιση με 32 πόντους και 7/11 τρίποντα, αλλά οριακά δεν μπόρεσε.

Λάντμπεργκ, Κλάιμπερν, Βόιτμαν και Τόρνικε Σενγκέλια έβαλαν μαζί 75 πόντους, από τους 100 της ομάδας «του Στρατού». Ο Γεωργιανός είχε 23 πόντους με 7/8 σουτ (2/3 τρίποντα) και 7/8 βολές, μαζεύοντας παράλληλα 4 ριμπάουντ και μοιράζοντας 3 ασίστ.

Η Εφές ελπίζει να κάνει «σεφτέ» θετικών αποτελεσμάτων με νίκη κόντρα στη Βιλερμπάν την επόμενη αγωνιστική.

Η Αρμάνι των… δεύτερων ευκαιριών

Τα ριμπάουντ έχουν εξελιχθεί σε ένα «νευραλγικό» κομμάτι του μπάσκετ και στην «Fernando Buesa Arena» η Αρμάνι Μιλάνο το έδειξε με τον καλύτερο τρόπο.

Μάζεψε 42 «σκουπίδια» εκ των οποίων τα 17 επιθετικά έχοντας δηλαδή 17 δεύτερες επιθέσεις. Τα επιθετικά ριμπάουντ με τη σειρά τους σήμαιναν και περισσότερο χρόνο να οργανώσει τις επιθέσεις τις, σε περίπτωση που η πρώτη επιλογή δεν είχε επιτυχή κατάληξη έχοντας ισάριθμες ασίστ.

Όλα στο μπάσκετ είναι αλληλένδετα και η καλή κυκλοφορία της μπάλας σημαίνει ελεύθερα σουτ, πολλά από τα οποία είναι τρίποντα, με τους φιλοξενούμενους να τελειώνουν το ματς με 12/21 πίσω από τα 6.75, ποσοστό που «άγγιξε» το 44%, εκπληκτικό για εκτός έδρας παιχνίδι, παίρνοντας τελικά τη νίκη.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024