Θεσσαλονίκη – Τρεις απώλειες από κοροναϊό σε γυναικείο μοναστήρι – Οι περισσότερες μοναχές είναι ανεμβολίαστες
Στην αδελφότητα διαβιούν περίπου 17 μοναχές, οι περισσότερες είναι ανεμβολίαστες
Ανησυχία έχει προκληθεί από τη διασπορά κρουσμάτων κοροναϊού σε γυναικεία μονή που βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στα περίχωρα του δήμου Θέρμης, και η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μετρά ήδη τρεις απώλειες από τη νόσο του Covid-19.
Στην αδελφότητα διαβιούν περίπου 17 μοναχές, οι περισσότερες είναι ανεμβολίαστες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μόλις 6 μοναχές έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χθες έφυγε από τη ζωή μία μοναχή 60 ετών από κοροναϊό, ενώ πριν λίγες μέρες δύο ακόμη μοναχές έχασαν επίσης τη ζωή τους από τον ιό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποιες από τις μοναχές νοσηλεύονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.
Ενδεικτικό της στάσης των μοναχών απέναντι στον κοροναϊό είναι το ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΕΚΑΒ καλείται για διακομιδή στα νοσοκομεία μόνο σε περιπτώσεις υποτροπής και όταν η κατάσταση δείχνει να φθάνει στο απροχώρητο.
Το φαινόμενο των αρνητών μοναχών τείνει να λάβει μορφή «εκρηκτικού κοκτέιλ διασποράς» στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρείται περιοχή «προπύργιο» των αντιεμβολιαστών, με τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την «παλαιά αδελφότητα» της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, όπου αν και υπήρχε μεγάλη διασπορά αρνούνταν την ιατρική βοήθεια.
Δείτε το ρεπορτάζ
- Νίκος Καρούζος: «Κι έτσι δεν έγινα δημοσιογράφος…»
- Γιώργος Παπανδρέου για τη δήλωση Σέρβας υπουργού για το Κόσοβο: Η εθνοκάθαρση δεν είναι πολιτική επιλογή
- Πιστός στα… γούρια ο πρόεδρος της Αργεντινής: «Θα δω τον τελικό του Μουντιάλ από την τηλεόραση»
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442