Για την αύξηση των τιμών σε μεταφορές και καύσιμα, την ελευθερία των εμβολιασμένων και τα ελληνοτουρκικά μίλησε στο LIVE NEWS ο αναπληρωτής Υπουργών Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης απλώνουν ένα τριπλό δίχτυ προστασίας. Πρόκειται για διπλασιασμό της επιδότησης θέρμανσης, της αύξησης του επιδόματος ρεύματος και τη διεύρυνση των κριτηρίων ώστε να μπουν τα νοικοκυριά σε αυτό το δίκτυ προστασίας», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αυτό το δίχτυ πρόκειται να καλύψει το 1/3 των νοικοκυριών της χώρας».

«Η επιβάρυνση της παραγωγής ρεύματος επηρεάζει και την κατανάλωση του νερού, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να τιθασσεύσει αυτό το δευτερογενές κύμα που μπορεί αν επηρεάσει τα νοικοκυριά», σημείωσε στη συνέχεια.

«Να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές»

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση φόρων στα καύσιμα και αποκάλυψε ότι εξετάζεται και μείωση στα δημοτικά τέλη. «Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Ή θα αυξηθούν τα τέλη στους δημότες ή το κόστος θα απορροφηθεί με τη βοήθεια του κρατικού προϋπολογισμού. Στόχος είναι να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές», σχολίασε σχετικά.

«Να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι»

Όσον αφορά την πανδημία και τους εμβολιασμούς είπε: «Ήρθε η ώρα μετά από τόσους μήνες να συνεχίσουμε τη ζωή μας μπροστά. Εδώ και κάτι μήνες το εμβόλιο είναι όπλο μας. Το έχουν χρησιμοποιήσει πάνω από 6,2 εκατ. συμπολίτες μας. Πρέπει να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα κανονικά. Πιστεύουμε ότι αυτό θα παρασύρει θετικά και όσους είναι επιφυλακτικοί με το εμβόλιο. Τους προτρέπω να εμβολιαστούν».

«Δεν υπάρχει ανησυχία για έκρηξη κρουσμάτων, ωστόσο εκείνο που ανησυχεί είναι οι ανεμβολίαστοι, καθώς σε κάθε νέο κύμα πανδημίας εκείνοι είναι που πλήττονται. Ας αφήσουν πίσω τις σειρήνες του ανορθολογισμού και ας εμβολιαστούν», υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας»

Τέλος, ο Στέλιος Πέτσας μίλησε και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρέπει να τρέφει αισθήματα ανησυχίας σχετικά με το ζήτημα, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα προστατεύσει ως οφείλει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Εκείνο που την ενδιαφέρει είναι να προστατεύει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, και σε αυτό δεν κάνει βήμα πίσω. Ιδιαίτερα, η συμμαχία της Ελλάδας με την Γαλλία βελτιώνει το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο και προσφέρει σταθερότητα και ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των λαών», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο