Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο – Γαλλία 2-3

Βέλγιο – Γαλλία 2-3

Απίθανο ματς με το Βέλγιο να προηγείται στο ημίχρονο 2-0, την Γαλλία να ισοφαρίζει και να πανηγυρίζει στο φινάλε (2-3), αφού πρώτα ακυρώθηκε γκολ του Λουκάκου. Στον τελικό του Nations League οι «τρικολόρ» απέναντι στην Ισπανία

Σε ένα αδιανόητο παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος η Γαλλία επέστρεψε από την «κόλαση» του πρώτου ημιχρόνου όπου βρέθηκε πίσω με 2-0, ωστόσο με μια επική ανατροπή στο δεύτερο μέρος, και σκόρερ τον Τεό Ερνάντεζ οι «τρικολόρ» πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Nations League όπου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία.

Ένα ματς που τα είχε όλα, οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπς τα… χρειάστηκαν όταν ο Λουκάκου σκόραρε στο 87΄και έδινε τη νίκη στο Βέλγιο, όμως το VAR έδειξε οφσάιντ και ο Ερνάντεζ από το πουθενά, ήρθε να συμειώσει το πρώτο του τέρμα με την Εθνική της χώρας του και να ολοκληρώσει μια τεράστια ανατροπή.

Η Γαλλία ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, κρατώντας την μπάλα, όμως την πρώτη μεγάλη φάση την είχε το Βέλγιο στο 4′, με το τελείωμα του Ντε Μπρόινε από την καρδιά της περιοχής να καταλήγει σε κόρνερ, έπειτα από την καταπληκτική επέμβαση του Ούγκο Γιορις. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά των «τρικολόρ» να απειλήσουν, με τον Παβάρ να βγαίνει ως κρυφός φορ, να πιάνει ένα σουτ, αλλά να μην αναησυχεί τον Τιμπό Κουρτουά που μπλόκαρε.

Στη συνέχεια η αναμέτρηση είχε σχετκά καλό ρυθμό, χωρίς όμως να οδηγούνται οι δύο ομάδες σε ευκαιρίες, αφού αρκέστηκαν απλά σε μερικά καλά, μοιρασμένα, διαστήματα. Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο 37′, ο Καράσκο βγήκε από τα αριστερά, ταλαιπώρησε τους αμυντικούς της Γαλλίας, σούταρε στην κλειστή γωνία του Γιορίς και έγραψε το 1-0.

Πριν καν προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπς, ο Λουκάκου βρέθηκε στα δεξιά και από πολύ δύσκολη γωνία έπιασε ένα τρομερό σουτ για να κάνει το 2-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Όπως αναμενόταν οι «τρικολόρ» μπήκαν πιο δυναμικά στο δεύτερο μέρος, κυνηγώντας το τέρμα που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, με τον Πογκμπά να απειλεί από στημένη φάση, ωστόσο η κεφαλιά του στο 50′ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κουρτουά. Οκτώ λεπτά αργότερα, η Γαλλία έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Εμπαπέ να κάνει ένα επικίνδυνο γύρισμα, όμως ο Γκριεζμάν δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα, με το σουτ του να περνά άουτ.

Το πείσμα του Εμπαπέ δούλεψε για τους Γάλλους, με τον παίκτης της Παρί να πασάρει στον Μπενζεμά και εκείνος με ένα εντυπωσιακό γύρισμα ανάμεσα σε τρεις παίκτες μείωσε σε 2-1 στο 63′.

Οι παίκτες του Ντεσάμπς συνέχισαν να πιέζουν και δικαιώθηκαν κερδίζοντας πέναλτι (μαρκάρισμα του Τίλεμανς στον Γκριεζμάν), το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Εμπαπέ στο 69′, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ακολούθησε μια εξαιρετική επέμβαση του Γιορίς σε ένα πολύ καλό σουτ του Ντε Μπρόινε στο 73′.

Η… τρέλα ξεκίνησε στο 87΄όταν ο Λουκάκου βρήκε δίχτυα κάνοντας το 3-2, όμως το VAR είδε οφσάιντ τον επιθετικό της Τσέλσι.

Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «κόκκινων διαβόλων» όμως ο Τεό Ερνάντεζ, ήρθε στις καθυστερήσεις (90’+1΄) ως «απομηχανής θεός» να ολοκληρώσει μια απίστευτη ανατροπή, κάνοντας το 2-3 και δίνοντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό στη χώρα του.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγιέρ, Βερτόνχεν, Καστάνιε (90+2′ Μπατσουαγί), Βίτσελ, Τίλεμανς (70′ Βανάκεν), Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ (74′ Τροσάρ), Λουκάκου

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Λ. Ερναντέζ, Παβάρ (90+2′ Ντιμπουά), Πογκμπά, Ραμπιό, Τ. Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά (90+5′ Βερετού), Μπαπέ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024