Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ - Ίσως πρέπει να δούμε και κάτι διαφορετικό…

ΑΕΚ – Ίσως πρέπει να δούμε και κάτι διαφορετικό…

Η ΑΕΚ πρέπει να βελτιώσει τις αδυναμίες της και μάλιστα αμέσως, ενώ ίσως έχει έρθει η ώρα και ο Μιλόγεβιτς να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό

Η ΑΕΚ με τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό βρήκε ξανά την ηρεμία της. Μπαίνει στη διακοπή του πρωταθλήματος με χαμόγελα και το χρόνο να δουλέψει και να βελτιώσει τις αδυναμίες της. Αναμφίβολα, η μεγαλύτερή της αφορά την αμυντική της λειτουργία.

Η ΑΕΚ έχει δεχθεί 6 γκολ σε 5 ματς. Πρόκειται για αριθμούς που δεν παραπέμπουν σε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Όμως, πέρα από αυτό το στοιχείο, εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό είναι η εικόνα της άμυνας της Ένωσης ακόμα και στα ματς όπου δε δέχθηκε γκολ.

Απέναντι σε Ιωνικό και Λαμία η ΑΕΚ δέχθηκε 8 ευκαιρίες από τους αντιπάλους της. Φάσεις που συγκυριακά δεν έγιναν γκολ. Μέχρι τώρα η ΑΕΚ έχει παραταχθεί με μια στάνταρ αμυντική τετράδα. Μέχρι και το ματς με τον Παναιτωλικό βλέπαμε σταθερά τους Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλα και Χατζισαφί. Απέναντι στους Αγρινιώτες θέση στο βασικό σχήμα πήρε ο Μοχαμαντί, με τον Χατζισαφί να μένει εκτός. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν έχει μείνει ευχαριστημένος από την απόδοση της άμυνας του Δικεφάλου. Γι’ αυτό και εξετάζει και άλλα πλάνα.

Παίκτες όπως ο Σβάρνας, ο Λάτσι, ο Ρότα και ο Μπακάκης ή ακόμα και ο Μήτογλου είναι πιθανό σύντομα να μπουν στην εξίσωση. Άλλωστε, η ΑΕΚ δεν μπορεί να πορευτεί με τους ίδιους παίκτες για το υπόλοιπο της σεζόν. Θα χρειαστεί σίγουρα φρεσκάρισμα, ενώ πρέπει να υπολογίζουμε και τους τραυματισμούς.

Πάντως, σε πρώτη φάση θέμα αλλαγής διάταξης δεν τίθεται. Ο προπονητής της ΑΕΚ δεν έχει δοκιμάσει κάποιο σχήμα με τρεις στην άμυνα και δύσκολα θα δούμε κάτι τέτοιο. Φαίνεται πως οι όποιες αλλαγές στην αμυντική γραμμή θα αφορούν πρόσωπα. Να σημειωθεί πάντως πως οι πληροφορίες από τα Σπάτα θέλουν τον Μιλόγεβιτς να έχει εκφραστεί με πολύ θετικά λόγια για τον Λάτσι. Έναν στόπερ που έδειξε εξαιρετικά στοιχεία πέρσι. Είναι και αριστεροπόδαρος, ένα στοιχείο που εκτιμά ο τεχνικός του Δικεφάλου, μιας και θέλει ο ένας από τους δύο στόπερ να είναι τέτοιος.

Φαίνεται πάντως πως ίσως να πρέπει να αναζητηθεί κάτι διαφορετικό όσον αφορά την αμυντική γραμμή. Ιδίως αν αυτή η εικόνα συνεχιστεί για τον Δικέφαλο. Από τη μέση και μπροστά η ΑΕΚ έχει πολλή ποιότητα και έτσι ή αλλιώς θα τις βρίσκει τις λύσεις και τα γκολ. Για να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα, όμως, πρέπει να θωρακίσει τα μετόπισθέν της.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024