Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκαλύφθηκαν τα «συνεταιράκια» – Χέρι-χέρι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και… ΕΠΟ κατά του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Αποκαλύφθηκαν τα «συνεταιράκια» – Χέρι-χέρι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και… ΕΠΟ κατά του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Απίστευτα πράγματα στο χιλιοταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πλέον ο «σκληρός πυρήνας» της «εξυγίανσης». Και είναι ομολογουμένως η συγκεκριμένη ιστορία που εξελίσσεται εδώ και λίγη ώρα, μια από εκείνες που αποτελούν «αποδεικτικό στοιχείο» για το τι συμβαίνει σήμερα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συζητείται το απόγευμα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η προσφυγή που έχει κάνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της Super League, προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση που έλαβε πραξικοπηματικά να προχωρήσει σε υποχρεωτική κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη σεζόν 2023-24.

Απόφαση που προέκυψε έπειτα από την απαγόρευση της Νομικής Υπηρεσίας της Λίγκας, να διαβάζει τον ίδιο τον Νόμο αλλά και το καταστατικό του Συνεταιρισμού που εξηγεί ρητά πως σε καμία περίπτωση κανείς από τους εταίρους δεν μπορεί να υποχρεωθεί να μπει σε ένα τέτοιο καθεστώς: Υποχρεωτικής παρουσίας σε «κεντρική διαχείριση».

Λίγο πριν την εκδίκαση λοιπόν η ΕΠΟ (!!!!) που ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση, τα συνεταιράκια ΠΑΟΚ—ΑΕΚ και οι… ουρές τους έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του συνεταιρισμού και κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι συνολικά έντεκα ΠΑΕ είναι οι: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ιωνικός, Λαμία, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλος και ΟΦΗ.

Πέραν του Ολυμπιακού που είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως θα κινηθεί δικαστικά για την υπόθεση, ανάλογες προθέσεις είχε και ο Παναθηναϊκός, ενώ όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στην παρέα με τα συνεταιράκια δεν εντοπίζει κανείς και το όνομα της ΠΑΕ Άρης.

Η υπόθεση είναι απλή: Ο Ολυμπιακός θα επικαλεστεί τον αθλητικό νόμο που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ΠΑΕ της Super League να διαπραγματεύεται μόνη της τα τηλεοπτικά της δικαιώματα.

Γιατί λοιπόν μαζεύτηκαν τόσοι απέναντι του; Μα γιατί ο Ολυμπιακός είναι ο στόχος τους. Είναι πάντα στο σημάδι της Εξυγίανσης.

Θέλουν ομάδες δίχως να ξέρουμε καν τους ιδιοκτήτες τους, ομάδες που είναι όλο και όλο ένα «σήμα» και άδειες κερκίδες να επιβάλλουν κεντρική διαχείριση προσδοκώντας φυσικά στην εμπορική δύναμη του Ολυμπιακού. Της λαοφιλέστερης ομάδας της χώρας. Και φυσικά θέλουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να αναγκάσουν τον Ολυμπιακό σε λιγότερα έσοδα προς όφελος τους.

Για να το επιτύχουν; Έχουν βάλει τα καλόπαιδά της ΕΠΟ να διασύρουν το όνομα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για πολλοστή φορά. Δεν έχει καμία δουλειά να εμπλέκεται σε θέματα του συνεταιρισμού. Αλλά αυτό όπως φαίνεται δεν την… πτοεί.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024