Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος εποχής – Αποσύρθηκε ο σπουδαίος Πάου Γκασόλ

Τέλος εποχής – Αποσύρθηκε ο σπουδαίος Πάου Γκασόλ

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 41 ετών ανακοίνωσε ο Πάου Γκασόλ σε συνέντευξη Τύπου στη Βαρκελώνη.

Ένας από τους κορυφαίους σέντερ όλων των εποχών, ο τεράστιος Πάου Γκασόλ, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Ο σπουδαίος Ισπανός σέντερ και εκ των κορυφαίων ψηλών του ευρωπαϊκού και όχι μόνο μπάσκετ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, σε ηλικία 41 ετών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η καριέρα του Πάου Γκασόλ εκτοξεύτηκε στο ΝΒΑ, εκεί όπου σήκωσε δύο τρόπαια Λάρι Ο΄Μπράιεν με τους Λος Άντζελες Λέικερς (2009, 2010) αποτελώντας το στήριγμα του Κόμπι Μπράιαντ. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες επιτυχίες του ήρθαν με την Εθνική Ισπανίας, εκεί όπου ο Γκασόλ φόρεσε στο στήθος του έντεκα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις με τη «Φούριας Ρόχας».

«Ήθελα να παίξω μπροστά στην κόρη μου, δούλεψα με τους γιατρούς και τώρα που ήρθε το τέλος, είμαι προετοιμασμένος γι’ αυτό. Ευχαριστώ την Μπαρτσελόνα που μου έδωσε την ευκαιρία γι’ αυτούς τους όμορφους μήνες, είμαι πολύ χαρούμενος.

Ήταν μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής και της καριέρας μου. Έπαιξα και με την εθνική ομάδα, ήταν ιδιαίτερο το συναίσθημα κι ας μην κατακτήσαμε ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι αποσύρομαι από το μπάσκετ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά πάντα πρέπει να γνωρίζεις πότε να αλλάξεις μια ταχύτητα για να απολαύσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου.

Ήθελα να τελειώσω παίζοντας, όχι με πατερίτσες και με χειρουργικές επεμβάσεις» πρόσθεσε και συνέχισε: «Ευχαριστώ όλους τους συνοδοιπόρους μου σε αυτό το ταξίδι. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και ελπίζω πως μπορώ να στηρίζομαι σε εσάς για τα επόμενα πρότζεκτ. Πάντα ήθελα να θέτω νέους στόχους και νέα όρια», ανέφερε ο Ισπανός.

Ο Γκασόλ φημολογείται πως μπορεί να αναλάβει θέση στην Μπαρτσελόνα, παράλληλα με αυτή που έχει ήδη πάρει ως εκπρόσωπος των αθλητών στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024