Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bitcoin – Ξεπέρασε και πάλι το όριο των 50.000 δολαρίων

Bitcoin – Ξεπέρασε και πάλι το όριο των 50.000 δολαρίων

Η ενίσχυση του δολαρίου και η προοπτική σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed ευνοεί την αγορά των κρυπτονομισμάτων, που καταγράφει κέρδη για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα

Τα επίπεδα των 50.000 δολαρίων, έστω και με μικρό περιθώριο, ανακαταλαμβάνει σήμερα το bitcoin, σχεδόν ένα μήνα μετά την απώλειά αυτών, στις 7 Σεπτεμβρίου 2021. Το άλμα αυτό έρχεται να συμπληρώσει τα κέρδη άνω του 11% που κατέγραψε τις προηγούμενες ημέρες το κυριότερο ψηφιακό νόμισμα και μάλιστα σε μια περίοδο που οι mainstream αγορές βρίσκονται σε μεγάλη αναταραχή.

Αυτό που επισημαίνεται, πάντως, από τους αναλυτές του χώρου είναι πως δεδομένου ότι τα κρυπτονομίσματα αποτιμώνται κυρίως σε δολάρια, η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος έχει βοηθήσει αρκετούς διεθνείς επενδυτές να το συνυπολογίσουν στις επιλογές τους. Η προοπτική άλλωστε και της σταδιακής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve ενισχύει αυτό το σενάριο, με τις εισροές στην αγορά κρυπτονομισμάτων να είναι θετικές για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο Vasja Zupan, πρόεδρος της Matrix Exchange, δήλωσε στην Cointelegraph ότι η αδυναμία και η υποτίμηση του δολαρίου λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού θα συνεχίσουν να κάνουν τους επενδυτές να διαθέτουν τα πλεονάζοντα μετρητά τους στις αγορές κρυπτογράφησης.

«Το Bitcoin προσφέρει μια ολοκληρωμένη αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και, ως εκ τούτου, ο επίμονα υψηλότερος πληθωρισμός στις ΗΠΑ μπορεί να το ωθήσει μόνο προς τα πάνω.  Ως εκ τούτου, μακροπρόθεσμα, η αξία του δολαρίου θα συνεχίσει να είναι μικρότερη από το Bitcoin» αναφέρει ο Vasja Zupan.

Πηγή: ΟΤ.gr

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024