
Παιδική πορνογραφία – Εκβίαζε ανήλικη με παραποιημένες φωτογραφίες της – Σοκάρουν 3 ακόμη υποθέσεις
Από την δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξακριβώθηκαν τα στοιχεία των δραστών και ο τόπος κατοικίας τους
Τέσσερις νέες υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου εξιχνιάστηκαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η πρώτη υπόθεση, διερευνήθηκε στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές αρχές, ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα κατά την οποία εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και να έχουν προβεί στη λήψη πλήθους αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Την εκβίαζε με παραποιημένες φωτογραφίες της
Η δεύτερη υπόθεση εξιχνιάσθηκε ύστερα από καταγγελία ανήλικης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης παραποίησε φωτογραφίες της και με την απειλή δημοσιοποίησής τους, απέσπασε πλήθος φωτογραφιών της με ευαίσθητο περιεχόμενο τις οποίες δημοσιοποίησε σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Δύο ακόμα υποθέσεις εξιχνιάσθηκαν αφού αξιοποιήθηκαν πληροφορίες του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών (National Child Exploitation Coordination Center), σύμφωνα με τις οποίες χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατέχουν και διακινούν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία εντοπίστηκαν επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη στη χώρα μας.
Τι βρέθηκε στα σπίτια των δραστών – Μία σύλληψη
Όλα τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Εξακριβώθηκαν τα στοιχεία των δραστών και ο τόπος κατοικίας τους και ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) σκληροί δίσκοι, (5) κινητά τηλέφωνα, (2) κάρτες sim και φορητή συσκευή αποθήκευσης.
Από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες που διενεργήθηκαν στα ψηφιακά πειστήρια, για την πρώτη υπόθεση βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφιών και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθη ημεδαπός εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις άλλες τρεις υποθέσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τριών ημεδαπών και ακολουθήθηκε η τακτική διαδικασία, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος των άλλων τριών ημεδαπών, υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
- Θρύλος των Μουντιάλ ο Εμπαπέ: Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών και μοναδικός με δύο «Χρυσά Παπούτσια»
- Ισπανία – Αργεντινή 1-0: Στην κορυφή του κόσμου η κορυφαία σύγχρονη εθνική ομάδα!
- Antonov: Ο ρωσικός γίγαντας στην υπηρεσία των Airbus και Boeing
- Μουντιάλ 2026: Τραμπ και Σάντσεθ άφησαν για λίγο στην άκρη τις διαφορές τους – Η ανταλλαγή χειραψίας στην κερκίδα «ενυδρείο»
- Ο Φεράν Τόρες λύτρωσε την Ισπανία στην παράταση (vid)
- Σκόραρε ο Γουίλιαμς για την Ισπανία, ακυρώθηκε για φάουλ του Μερίνο (vid)

