Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ομολόγησε ο Ιρακινός την ένταξή του στο ISIS - Το βίντεο-ντοκουμέντο που τον πρόδωσε

Ομολόγησε ο Ιρακινός την ένταξή του στο ISIS – Το βίντεο-ντοκουμέντο που τον πρόδωσε

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, ο 34χρονος το 2018, ξύρισε τα μούσια του, απέκρυψε το παρελθόν του και έφτασε στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.

Τη ένταξη στo «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS) φέρεται να παραδέχθηκε ο 34χρονος Ιρακινός που συνελήφθη την Δευτέρα από την Αντιτρομοκρατική.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακές συσκευές (tablet, κινητά τηλέφωνα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας SIM, κ.α.) οι οποίες απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακό έλεγχο.

O 34χρονος συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε σε ενέργειες του ISIS του 2014, ενώ βρέθηκε στο κινητό του και βίντεο, με το οποίο εξυμνούσε τις πράξεις των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, ο 34χρονος το 2018, ξύρισε τα μούσια του, απέκρυψε το παρελθόν του και έφτασε στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.

Είχε ωστόσο φροντίσει να κρατά χαμηλό προφίλ, ενώ είχε εισπράξει δύο απορριπτικά για άσυλο. Οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν πριν από λίγες ημέρες για το ποιος είναι και κινήθηκαν αστραπιαία προχωρώντας στη σύλληψή του. Ο 34χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Βίντεο-ντοκουμέντο

Βίντεο των New York Times που είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας ήδη από το 2014, (με δημοσιογραφικό αντικείμενο την εξέλιξη του ISIS), ανάμεσα στα δεκάδες στιγμιότυπα που έχουν περιληφθεί, εμφανίζει και τον συλληφθέντα να κραδαίνει όπλα, σχεδόν πανηγυρικά, έχοντας δίπλα του επίσης οπλισμένους τζιχαντιστές.

Το συγκεκριμένο βίντεο, που παρατίθεται ολόκληρο κατωτέρω, δεν ήταν αυτό που οδήγησε τις ελληνικές αρχές στην σύλληψη του 34χρονου.

Βρίσκεται ωστόσο ανάμεσα στο υλικό που μεταξύ άλλων επισημάνθηκε από τις διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών, με τις οποίες συνεργάστηκε η ελληνική πλευρά προτού φθάσει στη σύλληψη του Ιρακινού.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024