Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαδάκτυλος - «Ναι» στις παρελάσεις με μέτρα – Θα διχαστεί η κοινωνία διαφορετικά

Εξαδάκτυλος – «Ναι» στις παρελάσεις με μέτρα – Θα διχαστεί η κοινωνία διαφορετικά

Σχετικά με το θέμα των παρελάσεων στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το ζήτημα.

Την ανάγκη να γίνει ο Οκτώβριος μήνας εμβολιασμών επεσήμανε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Αναφερόμενος στο θέμα της βόρειας Ελλάδας, όπου από σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, είναι σε ισχύ μίνι lockdown.

«Οι μισοί έχουμε εμβολιαστεί. Αντί να διαμαρτυρόμαστε για την επιβολή των μέτρων στη Θεσσαλονίκη, καλύτερα να εμβολιαστούμε. Αντί να έχουμε έναν μήνα γκρίνιας, να τον μετατρέψουμε σε μήνα εμβολιασμού για να μπούμε σε έναν ασφαλέστερο χειμώνα. Το έκαναν στην Κρήτη, μπορούμε να το κάνουμε σε όσες περιοχές είναι στο κόκκινο», είπε χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνει με τις παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά με το θέμα των παρελάσεων στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το ζήτημα.

«Έστω και με αυστηρά μέτρα οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνουν αλλιώς θα διχαστεί η κοινωνία και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει αν είχαμε εμβολιαστεί. Δεν έχει τεθεί πάντως θέμα στην Επιτροπή αναβολής της εκδηλώσεων. Δεν ξέρουμε αν ισχύει κάτι για την Επιτροπή απ όσα γράφονται», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Mini lockdown σε Θεσσαλονίκη και άλλες 10 περιοχές: Τα μέτρα που ισχύουν

Σε καθεστώς mini lockdown μπήκαν και επίσημα από Παρασκευή 1 Οκτωβρίου οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, προκειμένου να περιοριστεί η μεγάλη διασπορά κορονοϊού που εντοπίζεται σε αυτές τις περιοχές. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, οι παραπάνω περιοχές της χώρας εντάσσονται στο Επίπεδο 4 (κόκκινο) του επιδημιολογικού χάρτη, ενώ η ισχύς των ειδικών μέτρων παρατείνεται σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα.

Από τις 14 συνολικά περιφερειακές ενότητες στη Βόρεια Ελλάδα, οι 10 είναι σε μίνι lockdown. Ο προβληματισμός για την περιοχή είναι έντονος, καθώς οι ΜΕΘ Covid είναι κατειλημμένες κατά 90% και την ίδια ώρα στην επικράτεια είναι κατειλημμένες στο 69% ενώ, ακόμα, βρισκόμαστε στις αρχές του φθινοπώρου.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024