Μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έβγαλε παράνομη την απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, οι συνδικαλιστικές Ενώσεις απαντούν ότι θα ασκήσουν έφεση και ότι η απόφαση αυτή δεν είναι άμεσα εκτελεστή. Την ίδια στιγμή ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν την αποχή από την διαδικασία της αξιολόγησης ενώ προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ αναφέρει ότι «η δικαιοσύνη έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι τρεις Ομοσπονδίες, όμως η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή (θα πρέπει να κριθεί πρώτα στο Εφετείο)» αναφέρει η ομοσπονδία, προσθέτοντας, μάλιστα, πως στην περίπτωση της ΟΙΕΛΕ το σκεπτικό της απόφασης είναι λάθος διότι -όπως εξηγεί- η απεργία κρίθηκε παράνομη, επειδή δεν ακολουθήθηκε η …διαδικασία του δημόσιου διαλόγου, μια διαδικασία που δεν προβλέπεται για τον ιδιωτικό τομέα! Επομένως, το νομικό σκεπτικό για την απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ είναι απολύτως λανθασμένο, καθώς μας εξομοιώνει με δημόσιους υπαλλήλους».

Σήμερα διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και παρεμβάσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλες τις πόλεις της χώρας, με τους εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν ότι το υπουργείο Παιδείας «διολισθαίνει όλο και περισσότερο σε αυταρχικές μεθόδους που γυρίζουν την ελληνική κοινωνία πολύ πίσω».

Η αντίδραση του υπουργείου

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι αποφάσεις αυτές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εκπαιδευτικών δεν εκπροσωπούν το σώμα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα επιτελούν το λειτούργημά τους με συνέπεια και ειλικρινή επιθυμία διαρκούς βελτίωσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, που φαίνεται αποφασισμένο να προχωρήσει τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr