Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ζενίτ θέλει να κάνει την υπέρβαση

Η Ζενίτ θέλει να κάνει την υπέρβαση

H Ζενίτ την περσινή σεζόν έφτασε μια ανάσα από το Final 4 της Euroleague και φέτος θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω με στόχο μια μεγάλη διάκριση.

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι η τρίτη ομάδα από την Ρωσία που θα βρεθεί και φέτος στη Εuroleague.

Για άλλη μία χρονιά έχει στόχο να βρεθεί μέσα στις οχτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης με προοπτική το Final 4.

Την περσινή χρονιά έφτασε μία ανάσα, αλλά η Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε πιο ισχυρή και μετά από πέντε παιχνίδια πήρε εκείνη το εισιτήριο για το τελικό τουρνουά.

Ο προπονητής της Ζενίτ Τσάβι Πασκουάλ, είναι δεδομένο ότι και τη φετινή χρονιά θα ακολουθήσει το περσινό του πλάνο με στόχο αυτή τη φορά να βρεθεί στο Final 4.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Οι αλλαγές στην ομάδα της Ζενίτ ήταν αρκετές αυτό το καλοκαίρι μιας και πολλοί παίκτες αποχώρησαν, ωστόσο έγιναν και οι απαραίτητες προσθήκες ενόψει της νέας σεζόν.

Η πιο ποιοτική μεταγραφή της Ζενίτ για την φετινή σεζόν είναι ο πρώην NBAer Σαμπάζ Ναπίερ, ο οποίος άφησε την Αμερική μετά από έξι χρόνια για να έρθει στην Ευρώπη. Σε 20 παιχνίδια που αγωνίστηκε με τους Γουίζαρντς το 2020 είχε κατά μέσο όρο 11,6 πόντους και 3,8 ασίστ. Ακόμα αποκτήθηκαν οι Σεργκέι Καράσεφ, Ντμίτρι Κουλάγκιν, Μιντάουντας Κουζμίνακας, Τζόρνταν Λόιντ, Τζόρνταν Μίκι και Κόνερ Φράνκαμπ.

Σίγουρα η μεγαλύτερη απώλεια για τη Ζενίτ είναι ο Κέβιν Πάνγκος που αποτελούσε τον παίκτη κλειδί σε όλα τα παιχνίδια στη Euroleague. Ακόμα από την ρωσική ομάδα αποχώρησαν οι Όστιν Χόλινς, Γουίλ Τόμας, Τάρικ Μπλάκ, Κέι Σι Ρίβερς και Βίταλι Φριντζόν.

Το ρόστερ

Προπονητής

Για ακόμη μία χρονιά στο τιμόνι της Ζενίτ θα βρίσκεται ο πολύ έμπειρος και γνώστης του ευρωπαϊκού μπάσκετ Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος έχει περάσει και από την χώρα μας ως τεχνικός του Παναθηναϊκού από το 2016 έως το 2018.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει περάσει ήδη από την περσινή χρονιά την φιλοσοφία του στην ομάδα και φέτος ευελπιστεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Εξάλλου και την περσινή σεζόν βρέθηκε μία ανάσα από το fFinal 4 και φέτος ευελπιστεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Το αστέρι

Η καλύτερη προσθήκη τη Ζενίτ για την φετινή χρονιά είναι σίγουρα ο πρώην NBAer Σαμπάζ Ναπίερ, ο οποίος όμως τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για αρκετό καιρό και πλέον Τσάβι Πασκουάλ πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.

Η δεύτερη καλύτερη προσθήκη της Ζενίτ είναι ο πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα ο Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις την περσινή σεζόν και ήταν ένας από τους ηγέτες της ομάδας από τη Σερβία.

Πιο συγκεκριμένα την περσινή σεζόν στην Euroleague σε 29 αγώνες είχε κατά μέσο όρο 17,3 πόντους 3,6 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Που μπορεί να φτάσει

Σκοπός για το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ είναι και πάλι η είσοδος στα playoffs της διοργάνωσης.

Εξάλλου η Ζενίτ το απέδειξε και πέρυσι ότι μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά και με «όπλο» τον έναν χρόνο παραπάνω εμπειρίας στη Euroleague, θα παλέψει για την έκπληξη και την πρόκριση ακόμα και στο Final 4.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024