Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτή είναι η νέα Μπασκόνια

Αυτή είναι η νέα Μπασκόνια

Με αρκετές αλλαγές θα παρουσιαστεί στο ρόστερ της η Μπασκόνια, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ποντάρει πολλά στους νεοαποκτηθέντες παίκτες.

Η Μπασκόνια είναι μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Euroleague και πάντα προσπαθεί να βρίσκεται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Πέρυσι, η χρονιά δεν της πήγε και τόσο καλά, ωστόσο πάλεψε για μια θέση στα play-offs, τερματίζοντας τελικά 10η με ρεκόρ 18-16.

Οι Βάσκοι έχουν χτίσει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που ακολουθούν τις τελευταίες σεζόν, η οποία αφορά την παραγωγή και εξέλιξη παικτών, παίζοντας στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης.

Αυτό το επιτυχημένο μοτίβο, όπως είναι λογικό, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε φέτος, με την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ετοιμάζεται για μια ακόμη σεζόν ποντάροντας σε παίκτες-στοιχήματα με την προσδοκία να αποδώσουν καλά και να βελτιωθούν μέσα στη χρονιά.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Η αλλαγές στην ομάδα της Βασκονίας ήταν αρκετές και αυτό το καλοκαίρι, μιας και αρκετοί παίκτες αποχώρησαν για άλλες ομάδες, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερα συμβόλαια. Οι προσθήκες που έγιναν είχαν γνώμονα το μοτίβο που ακολουθεί ο σύλλογος.

Εικόνα

Μεγαλύτερη κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί ο Γουέιντ Μπόλντγουιν, με τον Αμερικανό να βγάζει… μάτια στην Μπάγερν και να δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην Ισπανία. Ακόμα προστέθηκαν οι Βάνια Μαρίνκοβιτς, Τζέισον Γκρέιντζερ, Σιμόνε Φοντέκιο, Στίβεν Ίνοκ, Ματ Κοστέλο, Λάντρι Νοκό, Πάβελ Σάνκοφ, Οντρέι Χάνζλικ και Άλεξ Μπαρέρα.

Αποχώρησαν οι Βιλντόζα (ΝΒΑ), Γιεκίρι, Χένρι, Ντιοπ, Φαλ (δανεικός στη Βιλερμπάν), Ντράγκιτς και Πολονάρα.

Το ρόστερ

Προπονητής

Εικόνα

Στο τιμόνι της Μπασκόνια βρίσκεται ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς και γνώστες του μπάσκετ στην Ευρώπη, που έχει περάσει από τη χώρα μας στον πάγκο του Παναθηναϊκού (2014-15), ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ο Μαυροβούνιος φημίζεται για τις σκληρές προπονήσεις, τον αυστηρό χαρακτήρα και τη «σιδερένια» πειθαρχεία του. Έχει συνδέσει το όνομά του με τον βάσκικο σύλλογο, όντας πλέον στην τρίτη του θητεία.

Ο Ιβάνοβιτς έχει τον τρόπο να δημιουργεί εξαιρετικές ομάδες με βάση την σκληρή άμυνα και την κίνηση της μπάλας στην επίθεση ώστε να βρεθεί το καλύτερο σουτ. Η Μπασκόνια βρίσκεται σε εξαιρετικά χέρια και αναμένεται να παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο.

Το αστέρι

Το φετινό ρόστερ των Βάσκων δεν έχει το μεγάλο όνομα, ούτε έναν ξεκάθαρο ηγέτη. Όμως αν πάρομε ως βάση την περσινή σεζόν τότε αυτός ο άνθρωπος είναι ο Γουέιντ Μπόλντγουιν.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, έκανε «πράγματα και θαύματα» με την Μπάγερν Μονάχου, σκοράροντας ακατάπαυστα, ενώ έδειξε και τις αρετές του στις δημιουργία. Ο εκρηκτικός γκαρντ πήρε την απόφαση να αφήσει τη Βαυαρία και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε έναν ακόμα πιο μεγάλο σύλλογο.

Η Μπασκόνια μπορεί να βρει στο πρόσωπο του Αμερικανού τον ηγέτη που της χρειάζεται και ο Μπόλντγουιν φαίνεται πανέτοιμος να αναλάβει αυτή την ευκαιρία, αρπάζοντάς τη από τα μαλλιά.

Που αναμένεται να φτάσει

Σκοπός για το σύνολο του Ιβάνοβιτς είναι να επιστρέψει και πάλι στα play-offs της Euroleague, παίζοντας ωραίο και γρήγορο μπάσκετ με την υπογραφή του Μαυροβούνιου τεχνικού.

Η είσοδος στη δεκάδα όπως και πέρσι είναι ένας εφικτός στόχος, αρκεί να βρουν γρήγορα την απαραίτητη χημεία οι παίκτες. Ταλέντο υπάρχει μπόλικο και οι Βάσκοι μοιάζουν έτοιμοι να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στη φετινή διοργάνωση.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024