Ο κ. Πλεύρης ανέφερε επίσης ότι ο θεσμικός ρόλος του Υπουργού Υγείας δεν του επιτρέπει οποιαδήποτε παρέμβαση στις πειθαρχικές διαδικασίες και αποφάσεις των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Σε Επίκαιρη Ερώτηση του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, σχετικά με την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να ασκήσει πειθαρχική δίωξη στον ιατρό και πρώην Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Π. Γεωργακόπουλο, απάντησε το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως επισήμανε ότι ο θεσμικός ρόλος του Υπουργού Υγείας δεν του επιτρέπει οποιαδήποτε παρέμβαση στις πειθαρχικές διαδικασίες και αποφάσεις των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Επιπλέον, για το συγκεκριμένο ζήτημα του κ. Γεωργακόπουλου, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο πρώην Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός προσπαθεί να δημιουργήσει στην πραγματικότητα ένα πολιτικό ζήτημα, που αν υπάρχει, ευθύνεται ο ίδιος πρώτος γιατί για 16 μήνες το επέτρεψε.

Ο κύριος Γεωργακόπουλος ζητά να ανακαλέσω δυο αποφάσεις του Ιατρικού Συλλόγου ως παράνομες.

Η πρώτη απόφαση ελήφθη στις 24 Απριλίου, επί υπουργίας του κ. Ξανθού.

Από τις 24 Απριλίου του 2018 που βγήκε η απόφαση του Πειθαρχικού Ελέγχου, της αυτεπάγγελτης πειθαρχικής διαδικασίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέχρι τον Ιούλιο του 2019 δεν είδε αυτή την- όπως τη χαρακτηρίζει- «παράνομη» απόφαση για την οποία σήμερα έκανε ερώτηση;».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr