Παρουσίασε μικρή επιβάρυνση της  αναπνευστικής του  λειτουργίας

Διασωληνώθηκε ξανά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού με κοροναϊό.

Μία μέρα μετά την αποσωλήνωσή του, «παρουσίασε μικρή επιβάρυνση της  αναπνευστικής του  λειτουργίας», όπως αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε πριν από λίγο, και  «κρίθηκε αναγκαία από τους θεράποντες ιατρούς η επαναδιασωλήνωσή του».

Το ανακοινωθέν

Ολόκληρο το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα 29/9/2021, ο  Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παρουσίασε  μικρή επιβάρυνση της  αναπνευστικής του  λειτουργίας και  κρίθηκε αναγκαία από τους θεράποντες ιατρούς η επαναδιασωλήνωσή του».

Γιατί δεν είχε εμβολιαστεί

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και είχε λάβει οδηγείς για νοσηλεία κατ οικον. Στις 25 του μήνα μετέβη στον Ευαγγελισμό σε πιο σοβαρή κατάσταση αλλά δυο ώρες μετά την εισαγωγή του, η υγεία του επιδεινώθηκε και είχε διασωληνωθεί.

Η διάγνωση είναι σοβαρής μορφής πνευμονία.

Χθες Τρίτη, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ελαφρά βελτίωση και αποσωληνώθηκε, ωστόσο, αυτό δεν κράτησε πολύ καθώς σήμερα κρίθηκε αναγκαία η επαναδιασωλήνωσή του».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων που σε συνέντευξή του τον Ιούλιο είχε πει ότι δεν είναι κατά του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, είναι ανεμβολίαστος.

Δεν είχε κάνει το εμβόλιο επειδή φοβόταν λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Σύμφωνα με την σύζυγό του, Αναστασία Μεντεσίδου, ο Βασίλης Λεβέντης καθυστετούσε να εμβολιαστεί «γιατί είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών, έσπαγαν αγγεία στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις. Ο φόβος τον είχε κάνει να καθυστερεί το εμβόλιο. Για θέματα υγείας. Εμείς είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου που είναι 13 ετών».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr