Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αδύναμο να αντιδράσει το ΧΑ

Αδύναμο να αντιδράσει το ΧΑ

Πτώση για τον Γενικό Δείκτη και την πλειονότητα των μετοχών

Προσπάθεια να κρατήσει τις 860 μονάδες κάνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά με το κλίμα να είναι εύθραυστο με τις στηρίξεις από την ευρωπαϊκή ανάκαμψη «μετρημένες». Τεχνικά μάλιστα και ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε ένα πτωτικό κανάλι που οι στηρίξεις πριν από τις 850 μονάδες απουσιάζουν.

Αν και ο γενικός δείκτης σήμερα βρέθηκε έως και το +0,45%, αυτήν την ώρα είναι στο -0,56% και στις 855 μονάδες, με την πλειονότητα των τίτλων του να είναι σε αρνητικό έδαφος. Η περαιτέρω διολίσθηση επομένως στις κοντινές, αλλά και κρίσιμες, στηρίξεις των 850 μονάδες θεωρείται το σενάριο που έχει και τις συντριπτικές πιθανότητες, όταν μάλιστα και το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι αρνητικό.

Και όλα αυτά την ώρα που η οικονομία έχει βρει τον ρυθμό της, οι τράπεζες είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις και οι εισηγμένες εμφανίζουν πολύ καλά αποτελέσματα. Και παρά το μείγμα αυτό, ο Σεπτέμβριος αποδεικνύεται ο πιο δύσκολος μήνας, με τις απώλειες να αγγίζουν το 7%.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνει απώλειες 2,27%, με τις Βιοχάλκο, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%. Σε αρνητικά εδάφη και η πλειονότητα των τίτλων, ειδικά οι τράπεζες, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ και ο Μυτιληναίος.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024