Μάλιστα σε πολλά δημοσιεύματα φιλοξενούνται και απόψεις ειδικών που αναλύουν το σεισμικό φαινόμενο που «χτύπησε» την Κρήτη.

Για τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη γράφει και ο τουρκικός τύπος, καθώς φαίνεται πως τα 5, 8 Ρίχτερ, αλλά και ο σημερινός μετασεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δεν πέρασαν απαρατήρητα στους γείτονες μας.

Μάλιστα σε πολλά δημοσιεύματα φιλοξενούνται και απόψεις ειδικών που αναλύουν το σεισμικό φαινόμενο που «χτύπησε» την Κρήτη.

Όπως λένε το συγκεκριμένο ρήγμα ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα συνδέεται με αρκετούς σεισμούς στο παρελθόν.

Μιλώντας στην εφημερίδα Σαμπάχ ο καθηγητής Σουκρού Ερσόι, Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Τεχνικού Πανεπιστημίου Γιλδίζ, δήλωσε πως «η περιοχή μεταξύ Κρήτης και Ρόδου είναι η πλησιέστερη και εξίσου κρίσιμη περιοχή προς την Τουρκία», τονίζοντας πως θα υπάρξουν επιπτώσεις στην κρίσιμη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ανατολίας».

Άλλοι πάλι, θέτουν προβληματισμούς για το κατά πόσο η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη, θα μπορούσε να επηρεάσει το ρήγμα της Ανατολίας, που στο παρελθόν έχει προκαλέσει φονικούς σεισμούς στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

«Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ΤRΤ, σημειώνοντας τους συνεχείς μετασεισμούς στην περιοχή.

Η εφημερίδα Σαμπάχ τονίζει την προειδοποίηση για ενδεχόμενο δημιουργίας φαινομένου τσουνάμι, εφιστώντας την προσοχή για «σεισμική επέκταση» προς την Τουρκία.

«Σεισμός 5,3 Ρίχτερ αυτή τη φορά στην Κρήτη» λέει η Μιλιέτ, σημειώνοντας πως «το «μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, μετά τον χθεσινό σεισμό, ταρακουνήθηκε για μία ακόμη φορά σήμερα το πρωί».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr