
ΚΚΕ για γερμανικές εκλογές – Όσοι βλέπουν ότι η Ευρώπη αλλάζει σύντομα θα ψάχνουν σύννεφο να… πέσουν
«Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία δεν προμηνύει καμιά αλλαγή υπέρ του γερμανικού λαού, του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της Ευρώπης. [...] Άλλωστε, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, που πιθανά θα αποτελεί τον κορμό της νέας κυβέρνησης, έχει μακρά παράδοση στην εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών» σχολίασε το ΚΚΕ
Μη δηκτικό τρόπο σχολίασε το ΚΚΕ τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών τονίζοντας ότι το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας έχει μακρά παράδοση στην εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών.
«Όσοι καλλιεργούν κάλπικες προσδοκίες για «φιλολαϊκή στροφή της ΕΕ» ή για “θετική εξέλιξη για τον ελληνικό λαό”, θα ψάχνουν πολύ σύντομα… σύννεφο για να πέσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περισσός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία δεν προμηνύει καμιά αλλαγή υπέρ του γερμανικού λαού, του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της Ευρώπης, όπως ισχυρίζονται τα κόμματα της ΕΕ στην Ελλάδα. Το αντίθετο, σηματοδοτεί στην “ατμομηχανή” της ΕΕ και της Ευρωζώνης την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, με τον μανδύα της “πράσινης μετάβασης” που θα κληθούν να πληρώσουν πολύμορφα οι εργαζόμενοι.
»Άλλωστε, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, που πιθανά θα αποτελεί τον κορμό της νέας κυβέρνησης, έχει μακρά παράδοση στην εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών. Το γεγονός, δε, ότι «όλοι μπορούν να πάνε με όλους», προκειμένου να φτιαχτεί κυβερνητικό σχήμα, τα λέει όλα.
»Αυτή η κοινή τους στρατηγική τα δίνει όλα στους επιχειρηματικούς ομίλους για τη θωράκιση του γερμανικού κεφαλαίου, στους σφοδρούς ανταγωνισμούς του με τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.
»Όσοι καλλιεργούν κάλπικες προσδοκίες για «φιλολαϊκή στροφή της ΕΕ» ή για “θετική εξέλιξη για τον ελληνικό λαό”, θα ψάχνουν πολύ σύντομα… σύννεφο για να πέσουν.
- Δύο πετρελαιοφόρα φέρονται να χτύπησαν σε νάρκες στη νότια διαδρομή του Ορμούζ – Διαψεύδει η CENTCOM
- Κόλπος του Αντεν: Σομαλοί πειρατές φέρονται να έχουν καταλάβει δεξαμενόπλοιο
- Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης που δολοφόνησε τους ληστές του – Ζητά να του απονεμηθεί χάρη
- Ουκρανία – Ρωσία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε επιθέσεις
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Δεμένη» η υπόθεση
- Αν οι ΗΠΑ δεν παύσουν τις επιθέσεις σε 48 ώρες, το Ιράν θα περάσει σε φάση «επίθεσης και απόλυτης καταστροφής»
