Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-1 – Αφεντικό στην Αγγλία η Σίτι!

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-1 – Αφεντικό στην Αγγλία η Σίτι!

117 ημέρες μετά τον τελικό του «Ντραγκάο», η Μάντσεστερ Σίτι πήρε την εκδίκηση της απο την Τσέλσι και με μία κυρίαρχη εμφάνιση, επικράτησε με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και έπιασε την ομάδα του Τούχελ στην κορυφή της βαθμολογίας!

Πήρε την εκδίκηση της και την έπιασε στην κορυφή! Με μία εμφάνιση… πρωταθλήτριας, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε ένα τεράστιο διπλό μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και στην πρώτη αναμέτρηση μετά τον τελικό του Πόρτο, επικράτησε με 1-0 της Τσέλσι και έπιασε τους «μπλε» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «πολίτες» είχαν τον απόλυτο έλεγχο σε όλο το παιχνίδι και πήραν δίκαια τη νίκη στην πρωτεύουσα, κόντρα σε μία αγνώριστη Τσέλσι που δεν έδειξε σε κανένα σημείο την εικόνα που είχε βγάλει στα προηγούμενα παιχνίδια.

Εκδίκηση και για τον Πεπ Γκουαρντιόλα απέναντι στον Τόμας Τούχελ, μετά το 3/3 της περασμένης σεζόν.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και άρχισε να πιέζει από το ξεκίνημα την Τσέλσι που είχε κλειστεί πίσω στο τέρμα της. Οι «πολίτες» ήταν η μόνοι που προσπαθούσαν να… παίξουν ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος, ωστόσο η άμυνα του Τούχελ κρατούσε καλά πίσω, με τη Σίτι να μη δημιουργεί καμία κλασική φάση σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο όσον αφορά τον ρυθμό.

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο η Σίτι άρχισε να βρίσκει περισσότερους χώρους από το ξεκίνημα. Και μάλιστα λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με το… καλησπέρα, όταν ο Τζακ Γκρίλις κράτησε έκανε ένα τρομερό πλασέ από τα αριστερά, το οποίο το έβγαλε ο Μεντί με τα δάχτυλα.

Ό,τι δεν έκανε ο Άγγλος, έκανε ωστόσο ο Ζεσούς λίγα λεπτά αργότερα. Μετά από κόντρες στην περιοχή των Λονδρέζων, ο Ζεσούς έκανε το τελείωμα και αφού η μπάλα βρήκε σε παίκτη της Τσέλσι, κατέληξε στα δίχτυα του Μεντί για το 1-0 στο 53ο λεπτό!

Ο Τούχελ έριξε στη μάχη τον Χάβερτς αντί του Καντέ και η Τσέλσι άρχισε να ανεβαίνει στο γήπεδο. Η μεγάλη στιγμή ωστόσο ήρθε και πάλι από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Γκουαρντιόλα, όταν ο Ζεσούς είδε τον Τιάγκο Σίλβα να του βγάζει το πλασέ πάνω στη γραμμή!

Παρότι η Τσέλσι ανέβηκε στο γήπεδο, η Σίτι ήταν αυτή που εξακολουθούσε να πιέζει και έφτασε ξανά κοντά στο γκολ με τον Λαπόρτ ο οποίος αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση, μετά την έξοχη σέντρα του Ντε Μπρόινε.

Το τελικό σκορ δεν άλλαξε και η Σίτι έφυγε με ένα τεράστιο αποτέλεσμα από το Λονδίνο, δείχνοντας τα… δόντια της.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Αλόνσο, Ρίντιγκερ, Τζέιμς (28’ Τιάγκο Σίλβα), Καντέ (60’ Χαβερτς), Ζορζίνιο (76’ Λόφτους Τσικ), Κόβατσιτς, Βέρνερ, Λουκάκου

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (80’ Μαχρέζ), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις (87’ Στέρλινγκ), Φόντεν (87’ Φερναντίνιο), Ζέσους

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024