Ο γιος του Τζο Μπάιντεν ισχυριζόταν ότι μπορούσε να το πετύχει αυτό χάρη στην επιρροή που είχε τότε ο πατέρας του (ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ), ενώ υποσχόταν και πρόσβαση στην κινεζική κυβέρνηση

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, ο οποίος επί διακυβέρνησης Ομπάμα φέρεται να ζητούσε δύο εκατομμύρια δολάρια ετησίως προκειμένου να βοηθήσει στην ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων στη Λιβύη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους δωρητές των Δημοκρατικών, Σαμ Τζαουχάρι και Σεΐχη Μοχάμεντ αλ-Ραχμπάνι, ανέφεραν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν είχε προσφερθεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Λιβύης.

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν ισχυριζόταν ότι μπορούσε να το πετύχει αυτό χάρη στην επιρροή που είχε τότε ο πατέρας του (ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ), ενώ υποσχόταν και πρόσβαση στην κινεζική κυβέρνηση.

Τα επίμαχα emails

Στο πρώτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 2015, ο δωρητής των Δημοκρατικών, Σαμ Τζαούχαρι, αναφέρθηκε επανειλημμένα στον Χάντερ ως «#2 γιος» – μια προφανής αναφορά στον ρόλο του Αντιπροέδρου του Τζο Μπάιντεν τότε – και σημείωσε ότι ο Χάντερ είχε ζητήσει 2 εκατομμύρια δολάρια.

Η συνεργασία με τον Χάντερ μάλιστα απαριθμούσε μια σειρά από προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματικής σχέσης του με τον θετό γιο του Τζον Κέρι (Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2013 έως το 2017) , Κρις Χάιντς και τον υψηλού επιπέδου πρόσβαση στην Κίνα.

Το δεύτερο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στάλθηκε στις δύο επαγγελματικές επαφές από τον δικηγόρο της Ουάσιγκτον Τζον Σάντγουεγκ στις 26 Φεβρουαρίου 2016, σχετικά με την ίδια συμφωνία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr