
Σχοινάς – Το Σύμφωνο για τη μετανάστευση είναι αλεξίπτωτο έτοιμο να ανοίξει
«Θα είχαμε καλύτερη αντιμετώπιση των πολλών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε με το σύμφωνο, παρά όπως κάνουμε τώρα», υπογραμμίζει ο κ. Σχοινάς.
Tη σημασία του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το ‘Ασυλο τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο Playbook του Politico ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της πρότασης από την Κομισιόν.
Το άρθρο αναφέρει ότι «οι μύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σχετικά με τη μετανάστευση – πιο πρόσφατα η προοπτική προσφύγων από το Αφγανιστάν και η εισροή μεταναστών από τη Λευκορωσία στις ανατολικές χώρες – έχει κάνει τον Σχoινά ακόμη πιο πεπεισμένο για την αξία του συμφώνου, το οποίο παρομοίασε με «αλεξίπτωτο» έτοιμο να ανοίξει.
«Θα είχαμε καλύτερη αντιμετώπιση των πολλών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε με το σύμφωνο, παρά όπως κάνουμε τώρα», υπογραμμίζει ο κ. Σχοινάς.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς λέει ωστόσο ότι δεν πιστεύει ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια επανάληψη της προσφυγικής κρίσης του 2015, όταν περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι ήρθαν στην ΕΕ για να ζητήσουν άσυλο.
«Δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποστηρίζουν αυτό το επιχείρημα. Δεν βλέπουμε μαζικές κινήσεις προς την Ευρώπη, οπότε δεν πρέπει να δημιουργούμε την εντύπωση μιας κρίσης όταν τα θεμελιώδη στοιχεία της κρίσης δεν είναι ακόμη εκεί », σημείωσε και πρόσθεσε: «Φυσικά, πρέπει να παρακολουθούμε και να είμαστε πολύ προσεκτικοί».
Πηγή: ΑΠΕ
- Γιορτή σήμερα 4 Ιουνίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]
- Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει στη σειρά των τελικών όταν επικρατεί στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ
- Ανεστίδης στο in μετά τη δικαίωση: Ήταν ένα πληρωμένο συμβόλαιο γιατί έδειξα τη σαπίλα του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ο Τραμπ θα πάει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα – Εκεί «θα ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα» λέει ο Ρούμπιο
- Μπαρτζώκας για Ντόρσεϊ: «Κάνει θεραπεία, θα δούμε για το Game 2»



