Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ηλιόπουλος για efood - Ο νόμος Χατζηδάκη χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα

Ηλιόπουλος για efood – Ο νόμος Χατζηδάκη χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα

O Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνει ότι «η βουλευτής της ΝΔ κα Ευθυμίου παραδέχτηκε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα αυτοαπασχόλησης, ενώ μιλάμε για θέσεις μισθωτής εργασίας».

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το νόμο Χατζηδάκη εξαπολύει ο Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή την υπόθεση της efood και επικαλείται δηλώσεις γαλάζιας βουλευτή για τη δυνατότητα που δίνει ο νέος εργασιακός νόμος στις πλατφόρμες να μετατρέπουν τους διανομείς από εργαζόμενους σε αυτοαπασχολούμενους.

Η κοροϊδία τελειώνει

«Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν κατανοήσει ότι ο νόμος Μητσοτάκη/Χατζηδάκη χτυπάει τα εργασιακά τους δικαιώματα. Τελευταίο παράδειγμα η απόπειρα εταιρείας delivery να μετατρέψει σε ένα βράδυ μισθωτούς σε αυτοαπασχολούμενους», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «η βουλευτής της ΝΔ κα Ευθυμίου παραδέχτηκε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα αυτοαπασχόλησης, ενώ μιλάμε για θέσεις μισθωτής εργασίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει νομοθετική διάταξη «για την κατοχύρωση της εργασιακής σχέσης των συγκεκριμένων εργαζομένων» και σημειώσει ότι «η κοροϊδία τελειώνει και η ΝΔ θα αναγκαστεί ή να υποχωρήσει από τον αρχικό της σχεδιασμό ή να παραδεχτεί δημόσια ότι για άλλη μια φορά εργάζεται για τα συμφέροντα των λίγων».

Ή θα υποχωρήσει ή θα παραδεχτεί ότι εργάζεται για τα συμφέροντα των λίγων

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου έχει ως εξής:

Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν κατανοήσει ότι ο νόμος Μητσοτάκη/Χατζηδάκη χτυπάει τα εργασιακά τους δικαιώματα. Τελευταίο παράδειγμα η απόπειρα εταιρείας delivery να μετατρέψει σε ένα βράδυ μισθωτούς σε αυτοαπασχολούμενους. Η βουλευτής της Ν.Δ. κα Ευθυμίου παραδέχτηκε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα αυτοαπασχόλησης, ενώ μιλάμε για θέσεις μισθωτής εργασίας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δηλώνουμε ξανά ότι θα καταθέσουμε νομοθετική διάταξη για την κατοχύρωση της εργασιακής σχέσης των συγκεκριμένων εργαζομένων.

Η κοροϊδία τελειώνει και η Ν.Δ. θα αναγκαστεί ή να υποχωρήσει από τον αρχικό της σχεδιασμό ή να παραδεχτεί δημόσια ότι για άλλη μια φορά εργάζεται για τα συμφέροντα των λίγων.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024