Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου έρχεται να βάλει «φρένο» στις μηνύσεις και τις απειλές εναντίον των εκπαιδευτικών

Είναι πιο σημαντική η μη χρήση μάσκας από το να πηγαίνει το παιδί σχολείο; Προκειμένου να μην κάνει self test, να μένει χωρίς εκπαίδευση και χωρίς την κοινωνικοποίηση που προσφέρει το σχολικό περιβάλλον; Μπορούν οι θεωρίες των γονέων να αποτελέσουν εμπόδιο για τη μόρφωση του παιδιού; Πόσο εύκολη επιλογή είναι για έναν γονέα να μηνύσει τον δάσκαλο του παιδιού του για εσχάτη προδοσία, χωρίς να σκεφτεί ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος για την αγωγή του παιδιού του;

Όπως φαίνεται από τα περιστατικά των τελευταίων ημερών για κάποιους γονείς είναι σημαντικότερος ο «αγώνας» ενάντια στις μάσκες και τα self test από τη μόρφωση των παιδιών τους και δεν διστάζουν να μηνύσουν τους εκπαιδευτικούς που εδώ και ενάμισι χρόνο καταβάλουν υπερπροσπάθεια για να διασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων, ή για να είναι δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους στην δύσκολη περίοδο της τηλεκπαίδευσης.

Μηνύσεις για εσχάτη προδοσία στους δασκάλους των παιδιών

Τα περιστατικά των τελευταίων ημερών όπου αστυνομικοί συλλαμβάνουν εκπαιδευτικούς μπροστά στα μάτια των μαθητών και τους οδηγούν στο τμήμα μετά από μηνύσεις αρνητών του κοροναϊού, προκάλεσαν τις αντιδράσεις τόσο του κλάδου της εκπαίδευσης όσο και της δικαιοσύνης.

Η παρέμβαση της δικαιοσύνης

Ήδη από σήμερα, με εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, μπαίνει «φρένο» σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ο κ. Πλιώτας σε ό,τι αφορά τις μηνύσεις σε βάρος δασκάλων, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ζητά να μην κινείται η αυτόφωρη διαδικασία πριν ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας. Ζητά μάλιστα κατά περίπτωση να ερευνάται αν εκ μέρους τους διαπράττονται συγκεκριμένα αδικήματα όπως απείθεια, διέγερση σε ανυπακοή, πρόκληση και προσφορά σε τέλεση πλημμελήματος, παράνομη βία και απάτη.

Η απαραίτητη αυτή πρωτοβουλία έρχεται μετά από κινήσεις αρνητών σε όλη τη χώρα που έδρασαν με παρόμοιο τρόπο. Απειλές μέσα στο σχολείο, μηνύσεις, και απομάκρυνση του παιδιού από το σχολικό περιβάλλον. Προφανώς οι γονείς που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να διαδώσουν τα πιστεύω τους, δεν αποτελούν την πλειοψηφία των ανθρώπων που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται για μια μικρή μειοψηφία που αρνείται το ότι υπάρχει κοροναϊός, και θεωρεί… επικίνδυνη τη χρήση μάσκας, και όλα αυτά μπλέκονται με θεωρίες συνωμοσίας με σκοτεινά κέντρα και άρωμα ακροδεξιάς.

Τι θα γίνει με τα παιδιά

Πέρα από το γεγονός ότι κάποιος που αρνείται να εφαρμόσει τα μέτρα προστασίας και το επιβάλει και στο παιδί του, θέτει σε κίνδυνο την υγεία της οικογένειάς του αλλά και όλης της σχολικής κοινότητας, τίθεται το μεγάλο ζήτημα τι θα γίνει με τους μαθητές που οι γονείς τους αρνούνται να τους στείλουν σχολείο. Την ανησυχία τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί για την μαθησιακή και ψυχολογική πορεία των παιδιών που θα είναι αποκλεισμένα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει η η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κα Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη, που απευθύνει δραματική έκκληση προς τους γονείς που αρνούνται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κοροναϊό και είναι κατά των self test.

«Υπάρχουν παιδιά στην περιφέρεια που δεν φοίτησαν ούτε μία μέρα, λόγω των απόψεων των γονέων τους. Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά στα Χανιά που δεν ήρθαν καθόλου στο σχολείο την προηγούμενη χρονιά, ενώ συνεχίζουν και φέτος την αποχή από τα μαθήματα» λέει η κ. Ψαρουδάκη, μιλώντας στην «Καθημερινή».

Έστω και ένα παιδί να μην φοιτήσει είναι πρόβλημα

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω τα νούμερα γιατί είναι προσωπικά δεδομένα, αλλά το ζήτημα δεν είναι ποσοτικό, είναι ποιοτικό. Έστω και ένα παιδί να μην μπορεί να φοιτήσει είναι πρόβλημα. Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά στην Περιφέρεια τα οποία δεν μπόρεσαν να απολαύσουν τη χαρά να πάνε στο σχολείο την προηγούμενη χρονιά εξαιτίας της συμπεριφοράς των γονέων τους. Πέρυσι είχαμε μιλήσει για ήπιες και ευαίσθητες πρακτικές, αλλά πλέον έχει περάσει ένας χρόνος και συνεχίζεται και φέτος αυτή η κατάσταση. Μάσκες θα φοράμε, τεστ θα πρέπει να κάνουμε, τι θα απογίνουν αυτά τα παιδιά;» συμπληρώνει.

Παράλληλα, η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων απευθύνει έκκληση στους γονείς ώστε να αντιληφθούν ότι τα παιδιά πρέπει να απολαύσουν το δημόσιο αγαθό που είναι η εκπαίδευση, αλλά και να καταλάβουν ότι είναι πολύ μεγάλες οι συνέπειες στην ανάπτυξη του παιδιού.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr