Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πίτσα σε πεζοδρόμιο της Νέας Υόρκης για τον ανεμβολίαστο Μπολσονάρο

Πίτσα σε πεζοδρόμιο της Νέας Υόρκης για τον ανεμβολίαστο Μπολσονάρο

Ο ακροδεξιός ηγέτης της Βραζιλίας είναι δύσπιστος απέναντι στα εμβόλια και κομπάζει ότι δεν έχει εμβολιαστεί

Οι ανεμβολίαστοι ηγέτες κρατών που θα δώσουν το παρών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ίσως να πρέπει να συμβιβαστούν με ένα κομμάτι πίτσα στο πεζοδρόμιο, αντί για ένα δείπνο σε καλό εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Τουλάχιστον έτσι δείπνησε ο Βραζιλιάνος Ζαΐρ Μπολσονάρο το πρώτο του βράδυ στη Νέα Υόρκη, όπου για την είσοδο στα εστιατόρια απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού κατά του κοροναϊού.

Ο ακροδεξιός ηγέτης της Βραζιλίας είναι δύσπιστος απέναντι στα εμβόλια και κομπάζει ότι δεν έχει εμβολιαστεί. Πριν από την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι το ανοσοποιητικό σύστημά του είναι αρκετά ισχυρό για να «αποκρούσει» τον κοροναϊό.

Πίτσα έξω από εστιατόριο

Δύο υπουργοί της Βραζιλίας, που είναι στην αποστολή στη Νέα Υόρκη, δημοσίευσαν φωτογραφία του Μπολσονάρο και συνεργατών του να τρώνε κομμάτια πίτσας σε πεζοδρόμιο, το βράδυ της Κυριακής. Οι υποστηρικτές του Βραζιλιάνου προέδρου εξήραν την απλότητα του ηγέτη τους, που έφαγε πίτσα στον δρόμο κοντά στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει στο Μανχάταν.

Στο μεταξύ χθες, ο Ζαΐρ Μπολσονάρο συναντήθηκε με τον Μπόρις Τζόνσον στο περιθώριο της Γενικής Συνόδου του ΟΗΕ. Την ώρα που οι δημοσιογράφοι αποχωρούσαν για να ξεκινήσει η συνάντηση, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε: «Σας ευχαριστώ, εμβολιαστείτε με AstraZeneca».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Μπολσονάρο, ο Τζόνσον είπε «Εγώ το έκανα δύο φορές». Από την άλλη, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έδειξε τον εαυτό του, είπε «όχι ακόμη» και γέλασε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, τόνισε στη συνάντηση τη σημασία των εμβολίων, ως το καλύτερο εργαλείο για την καταπολέμηση του ιού και για τη σωτηρία ζωών παγκοσμίως. Παράλληλα, τόνισε τον σημαντικό ρόλο του εμβολίου της AstraZeneca στη Βρετανία, τη Βραζιλία και αλλού.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024