
Καμπούλ – Ο νέος δήμαρχος κάλεσε τις γυναίκες δημοτικές υπαλλήλους να μείνουν στα σπίτια τους – Ποιες εξαιρούνται
Οι γυναίκες που εργάζονται στον Δήμο της Καμπούλ καλούνται να μην πάνε στις δουλειές τους μέχρι «τα πράγματα να εξομαλυνθούν».
Ο νέος δήμαρχος των Ταλιμπάν της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, της Καμπούλ, κάλεσε όλες τις γυναίκες δημοτικές υπαλλήλους να παραμείνουν σπίτι τους εκτός και αν δεν μπορούν να αντικατασταθούν από κάποιον άνδρα.
Σύμφωνα με το BBC, ο Χαμντουλάχ Νομάνι δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν «θεωρούν απαραίτητο να σταματήσουν οι γυναίκες να εργάζονται για κάποιο διάστημα». Αυτός είναι ο τελευταίος περιορισμός που επιβάλλεται στις γυναίκες στο Αφγανιστάν από τη νέα κυβέρνηση της χώρας.
Τι είχε συμβεί την προηγούμενη φορά
Κατά την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, τα χρόνια του 1990, η εργασία και η εκπαίδευση ήταν απαγορευτικές για τις γυναίκες. Το ισλαμιστικό κίνημα έκλεισε το υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων και το αντικατέστησε με ένα άλλο, το οποίο στην προηγούμενη διακυβέρνηση της χώρας από τους Ταλιμπάν επέβαλε αυστηρά θρησκευτικά μέτρα.
Αυτές τις μέρες άνοιξαν και πάλι τα γυμνάσια, αλλά στις τάξεις επέστρεψαν μόνο μαθητές και άνδρες καθηγητές. Οι Ταλιμπάν είπαν ότι εργάζονται για το εκ νέου άνοιγμα και των σχολείων θηλέων.
«Οι μισθοί τους θα καταβάλλονται»
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Καμπούλ, περίπου το ένα τρίτο από τους 3.000 υπαλλήλους του Δήμου είναι γυναίκες. Ο ίδιος είπε ότι κάποιες από αυτές θα συνεχίσουν να εργάζονται.
«Για παράδειγμα, γυναίκες εργάζονται στις γυναικείες τουαλέτες της πόλης, όπου δεν μπορούν να πάνε άνδρες. Αλλά για θέσεις που μπορούν να καλύψουν άλλοι (άνδρες), έχουμε καλέσει (τις γυναίκες) να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Οι μισθοί τους θα καταβάλλονται», δήλωσε ο δήμαρχος.
Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι γυναίκες εκείνες που εργάζονται σε χώρους οι οποίοι είναι αποκλειστικά για γυναίκες θα συνεχίσουν να εργάζονται όπως πριν.
- Λάρισα: Στο νοσοκομείο άνδρας που έπεσε στον Όλυμπο με αλεξίπτωτο πλαγιάς – Παρέμενε εγκλωβισμένος για ώρες
- Φωτιά στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας – Στη μάχη επίγειες και εναέριες δυνάμεις
- Θεμπάγιος: Τέλος εποχής στη Ρεάλ Μαδρίτης, έτοιμος για τον Άγιαξ
- Η αλήθεια για τη φωτό της αμηχανίας: Πως κάθισε για δύο λεπτά σε καρέκλα άλλου ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Ινδία: Φωτιά σε ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί – Τουλάχιστον 21 νεκροί, πηδούσαν από ορόφους για να σωθούν
- «Υπήρξα ανόητος» – Όταν η Κάρε Ότις τραυματίστηκε από όπλο που είχε κρύψει ο Μίκι Ρουρκ στην τσάντα της



