
Ιταλία – Ξεκίνησε η χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κοροναϊού σε ευπαθείς ομάδες
Το όριο ηλικίας, πάνω από το οποίο θα χορηγηθεί η τρίτη δόση στον ευρύτερο πληθυσμό, ενδέχεται να οριστεί στα 65 χρόνια.
Άρχισε σήμερα στην Ιταλία η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κοροναϊού σε ασθενείς με καρκίνο, σε πολίτες που έχουν κάνει μεταμόσχευση και στους ανοσοκατεσταλμένους.
Αμέσως μετά, όπως δήλωσε ο ειδικός επίτροπος για την διαχείριση της εμβολιαστικής εκστρατείας στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, αναμένεται να ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών, όσοι βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας και το υγειονομικό προσωπικό. Παράλληλα τόνισε ότι το όριο ηλικίας, πάνω από το οποίο θα χορηγηθεί η τρίτη δόση στον ευρύτερο πληθυσμό, ενδέχεται να οριστεί στα 65 χρόνια.
Έως τώρα, στην Ιταλία έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστο μια δόση σκευασμάτων κατά του κοροναϊού το 82% του πληθυσμού άνω των 12 ετών.
«Απευθύνω και πάλι έκκληση υπέρ του εμβολιασμού σε όσους διστάζουν, τους ζητώ να μιλήσουν με τους γιατρούς τους, με το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, με όποιον έζησε τον πόνο που προκαλεί ο κορονοϊός», δήλωσε ο στρατηγός Φιλιουόλο.
- Μήνυση κατά του Grok του Μασκ κατέθεσε βουλεύτρια στη Βρετανία – Δημιούργησε AI γυμνές φωτογραφίες της
- Τα άγνωστα, πολύτιμα σχέδια του Τζον Λένον για το «She Said So»
- Πάρτι δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία: Χιλιάδες εικονικές εταιρείες παίρνουν τα λεφτά κι εξαφανίζονται
- Ο Σπανούλης επέλεξε τον Άρη γιατί πάντα του άρεσε να αλλάζει τις ισορροπίες
- Τροχαίο στη Ναύπακτο: Η τρελή πορεία της Mercedes, η βουτιά της μητέρας και το «κουβάρι» των λαθών [βίντεο]
- Θρίλερ στη Γαλλία: Βρέθηκε σορός κοντά στο σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της 11χρονης



