Το χιούμορ ως απάντηση στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Οι συναντήσεις γνωριμίας μεταξύ νέων υπουργών και των δημοσιογράφων που καλύπτουν το υπουργείο ανέκαθεν ήταν ενδιαφέρουσες και αποκαλυπτικές.

Όχι μόνο για τις ειδήσεις και τις «μη ανακοινώσιμες, αλλά απολύτως αληθινές» πληροφορίες που βγαίνουν στα «πηγαδάκια» που στήνονται, αλλά και όταν το κλίμα χαραλώνει και η συζήτηση με τον εκάστοτε νέο υπουργο γίνεται σε πιο φιλικό επίπεδο. Το χιούμορ επικρατεί και πολλά βγαίνουν στο φως. Ας μην ξεχνάμε ότι εν είδει χιούμορ μπορεί να ειπωθούν μεγάλες αλήθειες ή προσδοκίες.

Εξού και η αντίδραση πολλών δημοσιογράφων για το ότι πλέον αυτές οι συναντήσεις γνωριμίας είναι σπάνιες με πολλούς υπουργούς στο πρόσφατο παρελθόν να μην έχουν καν εκδηλώσει επιθυμία να γνωρίσουν τους συντάκτες του υπουργείου που ανέλαβαν. Αντιθέτως, επέλεξαν να κάνουν επιλεκτικές εμφανίσεις σε συγκεκριμένα κανάλια ακόμη και κάθε εβδομάδα.

Κατάφερα μέχρι και ο Πολάκης να εμβολιαστεί

Κάνοντας χιούμορ είπε ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, «έκανα ακόμη και τον Πολάκη να εμβολιαστεί», ατάκα που ξαφνιασε και συζητήθηκε αρκετά στους δημοσιογραφικούς κύκλους. Μάλλον, γιατί όλοι μπορούν να φανταστούν την αντίδραση Πολάκη και ΣΥΡΙΖΑ όταν μάθουν τι είπε έστω και στην πλάκα ο νέος υπουργός, την υπουργοποίηση του οποίου σχολίασαν με άκρως αρνητικό τρόπο.

«Έκανα ακόμη και τον Πολάκη να εμβολιαστεί», είπε χιουμοριστικά ο κ. Πλεύρης απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα πείσει τους πιο διστακτικούς της χώρας να σπεύσουν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο.

Προφανώς ο κ. Πλεύρης δεν ήθελε να σχολιάσει τα καπρίτσια του κυρίου Πολάκη -ο οποίος αρχικά δήλωσε πως θα εμβολιαστεί, μετά ανέφερε πως δεν θα το κάνει άμεσα και στη συνέχεια το έκανε, γνωστοποιώντας το και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λες και πρόκειται για κάποιο επίτευγμα- αλλά να δηλώσει την αποφασιστικότητά του να αυξήσει τα ποσοστά εμβολιασμού, τα οποία φαίνεται να έχουν πιάσει ταβάνι.

Τώρα η επιλογή του παραδείγματος θα δείξει αν ήταν η ενδεδειγμένη…

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr